Ο Mohamed Bzeek είναι ο πατέρας των παιδιών που πονάνε: Πεθαίνουν στην αγκαλιά του

Mohamed Bzeek: Ο πατέρας των παιδιών που πονάνε – Πεθαίνουν στην αγκαλιά του

Ο Μohamed Bzeek είναι ένας σύγχρονος Άγιος. Είναι ένας άνθρωπος που μεριμνεί για τον συνάνθρωπο και που μας υπενθυμίζει ότι στις ημέρες μας γίνονται θαύματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου ανθρώπου, αποτελεί ο Λιβυκής καταγωγής Mohamed Bzeek (Μοχάμεντ Μπιζίκ). Ο Mohamed ζει εδώ και χρόνια στο Λος Άντζελες της Αμερικής ως μετανάστης. Αυτό που τον ξεχωρίζει, είναι η προσφορά του σε μελλοθάνατα παιδιά με βαριάς μορφής αναπηρία και ασθένειες σε τερματικό στάδιο.

Έργο του, είναι η παροχή στέγης και οικογενειακής θαλπωρής μέσω αναδοχής, όταν αυτά (εδώ είναι ίσως, το τραγικότερο της ιστορίας) εγκαταλείπονται από τις οικογένειές τους σε νοσοκομεία, αφού γίνει γνωστή η αναστρεψιμότητα της κατάστασης τους. Το αξιοσημείωτο είναι, πως ο Bzeek είναι ο μοναδικός ανάδοχος ετοιμοθάνατων παιδιών, αναλαμβάνοντας πάνω από 80 και κηδεύοντας περίπου 11 μέσα σε 30 χρόνια. Αν αναλογιστούμε, την ψυχική δύναμη που απαιτεί μία τέτοια επιλογή, δεν μας εκπλήσσει αυτή του η μοναδικότητα!

Πώς ξεκίνησαν όλα;

Πηγή έμπνευσής του ήταν η πίστη του. Στην προσπάθεια του να είναι ένας καλός Μουσουλμάνος, ξεκίνησε με τη σύζυγό του το εγχείρημα αυτό το 1989. Μαζί αναλάμβαναν παιδιά που κανείς δεν ήθελε να υιοθετήσει, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής τους. Σχετικά με αυτό ο Mohamed Bzeek, αναφέρει:

‘‘Στην θρησκεία μου, αν κάποιος χρειάζεται την βοήθειά μου και μπορώ να την προσφέρω, τότε επιβάλλεται να το κάνω.’Είναι πολύ επίπονο να χάνεις ένα παιδί. Ειδικά, ένα μωρό είναι πολύ σκληρό! Εμείς αναλαμβάνουμε αυτά τα παιδιά, γιατί δεν το κάνει κανείς. Θέλουμε να αισθάνονται, πως έχουν οικογένεια, δεν είναι μόνα, έχουν πατέρα, μητέρα και αδέρφια. Nα ξέρουν, πως σε μία δύσκολη στιγμή της ζωής τους, θα είμαστε δίπλα τους προσπαθώντας να είναι όσο το δυνατόν χαρούμενα και άνετα.’’

Το 2015, η σύζυγός του έφυγε από την ζωή, αλλά ο Mohamed δεν το έβαλε κάτω. Η προσωπική του εμπειρία μάλιστα, με την επάρατη νόσο το 2016, σε ηλικία 62 ετών τον ενθάρρυνε, να μην παύσει να αποτελεί μία μεγάλη αγκαλιά για όλα αυτά τα παιδιά. Όπως, δηλώνει ο ίδιος:

‘‘Πήγαινα στον γιατρό μόνος μου. Ήμουν τρομοκρατημένος και σκέψου ότι είμαι ενήλικας! Φαντάσου αυτά τα μικρά παιδιά στο νοσοκομείο να μην έχουν κανένα δίπλα τους …Επισκεπτόμουν την Παιδιατρική και αντικρίζοντας όλα αυτά τα αδύναμα παιδιά, χωρίς να έχουν κάποιον να τα χαϊδεύει στο κεφαλάκι τους ή να τα φιλάει πριν ξεψυχήσουν, αποφάσισα να τους αφιερώσω την ζωή μου, όταν σταθώ ξανά στα πόδια μου …Αυτή η εμπειρία, με καθόρισε σαν άνθρωπο και μου έδωσε κουράγιο, για να προσφέρω περισσότερα σ’ αυτά τα παιδιά.’’

Ο Mohamed Bzeek είναι ο πατέρας των παιδιών που πονάνε: Πεθαίνουν στην αγκαλιά του

Μohamed Bzeek: Όταν η αγάπη νικάει τον θάνατο

Το τελευταίο του παιδί έπασχε από σοβαρά προβλήματα υγείας με υψηλό ποσοστό αναπηρίας, αναλαμβάνοντας το το 2011. Η θετή του κόρη είχε διαγνωστεί με έλλειψη όρασης, ακοής, μικροκεφαλία, ανεπάρκεια εγκεφάλου, ενώ ταλαιπωρούνταν και από επιληπτικές κρίσεις.

Η πρόγνωση των γιατρών για την υγεία της, ήταν ιδιαιτέρως απογοητευτική, δίνοντας της από την στιγμή της γέννησής της βδομάδες ζωής. Ωστόσο, με την αγάπη του, το παιδί αυτό κατόρθωσε να ζήσει 8 περίπου χρόνια. Το κοριτσάκι πέθανε τον Δεκέμβρη του 2019, διαψεύδοντας όσους δεν πίστεψαν σ’ αυτήν. Σε συνέντευξή του το 2018, ο Mohamed λέει τα εξής:

‘‘Όταν την είδα για πρώτη φορά, μου είπαν πως, αν είμαι τυχερός, θα ζήσει δύο εβδομάδες με δύο μήνες το πολύ. Τώρα, είναι 7,5 χρονών και ζει ακόμα! Ξέρω πως έχει ψυχή και συναισθήματα, γι’ αυτό της μιλάω συνέχεια, παρότι δεν γνωρίζω, αν με ακούει ή αν με καταλαβαίνει. Μιλώντας της και αγγίζοντάς την, πιστεύω ότι αντιλαμβάνεται την παρουσία και την αγάπη μου.’’

Ο Mohamed Bzeek είναι ο πατέρας των παιδιών που πονάνε: Πεθαίνουν στην αγκαλιά του

Δημοσιότητα και βραβεύσεις

Η ιστορία του Mohamed Bzeek, έγινε γνωστή, όταν το προσωπικό του νοσοκομείου που επισκεπτόταν, ενημέρωσε τις LA Times. Η εφημερίδα σε συνεργασία με την ιστοσελίδα GoFoundMe ανάρτησαν ένα βίντεο, με τον ίδιο να αφηγείται αυτή την πορεία χρόνων. Το βίντεο στόχευε στην παρακίνηση του ευρέος κοινού για παροχή οικονομικής στήριξης.

Το διάβημα αυτό, στέφθηκε με επιτυχία, με 600.000 δολάρια να συγκεντρώνονται για επισκευές του σπιτιού του, αγορά κατάλληλου ιατρικού εξοπλισμού και οτιδήποτε άλλο ήταν αναγκαίο για την άνετη καθημερινότητα των παιδιών.

Ο Bzeek τιμήθηκε για την συνολική του προσφορά στην κοινωνία το 2019, με το βραβείο Citizen of the Year. Ο ίδιος δηλώνει μέχρι και σήμερα, ιδιαίτερα πρόθυμος να συνεχίσει, να είναι ένας πατέρας για κάθε παιδί που το χρειάζεται.

Μohamed Bzeek: Σχετικό βίντεο με τη δράση του

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν