Ο Πακιστανικός Σύλλογος Ελλάδας ζητάει συγγνώμη για τις εικόνες στο Σύνταγμα μετά τον σάλο

by Τόνια Τζαφέρη

Η επιστολή του Πακιστανικού Συλλόγου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Σάλος έχει προκληθεί μετά τις εικόνες από ο Σύλλογος Πακιστανικής κοινότητας είχε συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα να υποδεχτεί την νέα χρονιά, με τον συνωστισμό να είναι έντονος και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Με επιστολή του στον ΠΡΟΠΟ, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου δίνει εξηγήσεις ο Πακιστανικός Σύλλογος για τις απίστευτες σκηνές συνωστισμού που αντικρίσαμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα, όπου εκατοντάδες Πακιστανοί κατέκλυσαν την πλατεία – χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας – για να γιορτάσουν την έλευση της νέας χρονιάς.

Στην επιστολή, που υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου Syed Mohammad Jamil, η συγκέντρωση χαρακτηρίζεται «αυθόρμητη και όχι οργανωμένη», καθώς δεν ήταν σε γνώση τους ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων δεν θα πραγματοποιούνταν στην πλατεία Συντάγματος, όπως κάθε χρόνο.

Αναλυτικά τι αναφέρει η επιστολή του Πακιστανικού Συλλόγου Ελλάδος


«Τα μέλη μας, μόλις ενημερώθηκαν από τις Αστυνομικές αρχές αποχώρησαν ειρηνικά. Θα θέλαμε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για την ακύρωσή τους», αναφέρεται στην επιστολή.

Για τις εικόνες με τους συνωστισμένους μετανάστες χωρίς προστατευτική μάσκα μίλησε το πρωί στον Ant1 o υπ. Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, «Οι εικόνες αυτές είναι εντελώς απαράδεκτες. Μόλις τις είδα, εγώ κάλεσα την Αστυνομία και μου είπαν ότι αυτό κράτησε περίπου μισή ώρα».

Ο Πακιστανικός Σύλλογος Ελλάδας ζητάει συγγνώμη για τις εικόνες στο Σύνταγμα μετά τον σάλο

Προσέθεσε πως οι αστυνομικοί του είπαν ότι έγινε ενημέρωση τους ότι δεν υπάρχει κάποια εκδήλωση, λόγω των μέτρων για την πανδημία και μέσα σε μισή ώρα είχαν φύγει οι συγκεντρωμένοι από την Πλατεία Συντάγματος.

«Κάθε χρόνο συμβαίνει αλλοδαποί να βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος για την αλλαγή του χρόνου. Από το 2000 είδα πλάνα στο Youtube, καθώς οι Έλληνες είναι στα σπίτια για την αλλαγή του χρόνου», συμπλήρωσε ο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των εικόνων, ξέσπασε σάλος στο Twitter, με τους πολίτες να είναι οργισμένοι και να απαιτούν εξηγήσεις από τις Αρχές της χώρας γιατί δεν επεμβαίνουν ενώ οι ίδιοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα μέτρα και να μην γιορτάζουν την έλευση της νέας χρόνιας.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν