«Ο πάτερ Αντώνιος θα γίνει άγιος»: Ο βιομήχανος Κώστας Λούλης έσπασε τη σιωπή του και θεωρεί πως είναι αθώος ο ιδρυτής της Κιβωτού

Πατέρας Αντώνιος: Το ξέσπασμα του Κώστα Λούλη

Ο γνωστός βιομήχανος Κώστας Λούλης, μίλησε για τις καταγγελίες που κατηγορείται ο πατέρας Αντώνιος και ξέσπασε δηλώνοντας πως ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου είναι αθώος.

«Είχα τη μεγάλη τύχη στη ζωή μου να γνωρίσω τέσσερις ιερομόναχους που αγιοποιήθηκαν: Άγιος Πορφύριος, Άγιος Παΐσιος, Άγιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, Άγιος Γεράσιμος ο Μικραγιαννανίτης και πραγματικά πιστεύω πως ο πέμπτος θα είναι ο πατέρας Αντώνιος.

Δεν πιστεύω τίποτα από αυτά που καταγγέλλουν. Δεν αναφέρεται κανείς στο ότι αυτός ο άνθρωπος μάζεψε 7.000 παιδιά από το δρόμο. Αυτά είναι παιδιά που μεγάλωσαν χωρίς αγωγή, χωρίς στοργή. Φτάσαμε στο να ξεχάσουμε όσα πρόσφερε», δήλωσε ο Κώστας Λούλης εν αναμονή της απόφασης για το αν θα ασκηθούν διώξεις στον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου».

Μιλώντας στο STAR, ο κ. Λούλης κατήγγειλε πως η νέα διοίκηση της ΜΚΟ «ξήλωσε» την εκκλησία στη δομή και απαγορεύει σε παιδιά να κάνουν το σταυρό τους. «Αυτή η δομή ήταν θεμελιωμένη πάνω στην ορθοδοξία, υπήρχαν καθημερινά προσευχές, παρακλήσεις, θείες λειτουργίες. Η εκκλησία απομάκρυνε τον ιερέα και δεν έστειλαν κάποιον άλλο. Μου είπαν ότι πέταξαν σε μία αποθήκη μέχρι και την αγία τράπεζα.

Ακύρωσαν τον χώρο. Ένας χώρος που ήταν εκκλησία, δεν θυμίζει πως εκεί γινόταν θεία λειτουργία. Σε οποιοδήποτε ναό είναι καθαγιασμένος και τελέστηκε θεία λειτουργία, δεν επιτρέπεται εκεί για παράδειγμα να μπει ένας καναπές. Δεν μπορώ να πιστέψω πως η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου πήγαινε στην Κιβωτό και έκλαιγε από συγκίνηση και έλεγε εδώ είναι ένας παράδεισος. Πήγαινε με επισκέπτες από άλλες πόλεις να δουν το καμάρι, την Κιβωτό. Πώς ένας παράδεισος μετατρέπεται σε κόλαση;».

Η γνώμη του κ. Λούλη για τα μεροκάματα που έκαναν τα παιδιά στον πατέρα Αντώνιο

Ο Κώστας Λούλης αναφέρθηκε και στη συνομιλία που είχε με έναν τρόφιμο της Κιβωτού του Κόσμου: «Ένα παιδί μου είπε πως δούλεψε 10 μεροκάματα και ο πατέρας Αντώνιος δεν τον πλήρωσε. Μου είπε πως ήταν 4 χρόνια στην Κιβωτό και τον ρώτησα πόσα θα πλήρωνε καθημερινά για να φάει και να κοιμηθεί. Μου είπε 15 ευρώ για να κοιμηθώ σε ένα φθηνό ξενοδοχείο και 25 ευρώ για το φαγητό. Του είπα πως αν κάνει τον πολλαπλασιασμό βγαίνουν 40.000, άρα “σου έδωσε 40.000 και σου πήρε 1.000. Δεν αναφέρεις τις 40.000 και στέκεσαι στις 1.000″».

«Από τότε που ξέσπασε αυτή η υπόθεση, που κατά την άποψή μου δεν είναι σκάνδαλο, έχει γίνει πανελλαδικά μία αποδόμηση της φιλανθρωπίας. Έχουν πέσει κατακόρυφα οι προσφορές σε τρόφιμα, χρήματα, δωρεές ακινήτων από ανθρώπους χωρίς συγγενείς. Αυτοί εμπιστεύονταν την Κιβωτό, το Χαμόγελο του Παιδιού, συν πολλές άλλες. Όταν ο κόσμος βλέπει ότι υπάρχει φιλανθρωπικό έργο βοηθάει», είπε ο κ. Λούλης.

Όσο για τις καταγγελίες, είπε πως έγιναν από παιδιά «με πάρα πολλά προβλήματα, παιδιά που μεγάλωσαν στους δρόμους και τα μάζεψε ο πατέρας Αντώνιος. Αμέσως, ο Αρχιεπίσκοπος τον καρατόμησε. Μίλησα με κάποια παιδιά που κατήγγειλαν και κατάλαβα πως υπάρχει σκοτάδι σε αυτή την υπόθεση, σε καμία περίπτωση κανένα παιδί από αυτά που μίλησα δεν μου είπε πως είδε κάτι με τα μάτια του».

Related posts

Πώς να ενεργοποıήσετε στο κıνητό την εφαρμογή για εıδοποίηση πρıν τον σεıσμό

Νέος πολύ μεγάλος σεισμός πριν λίγο – Αισθητός στην Αττική

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες