“Ο τύπος του αεροπλάνου και των πυρομαχικών που μετέφερε” – Πτώση αεροσκάφους στην Καβάλα

Καβάλα: Τα νεότερα για την πτώση του αεροσκάφους

Από εχθές το βράδυ η περιοχή της Καβάλας βρίσκεται απομονωμένη μετά το τραγικό δυστύχημα με πτώση αεροσκάφους που μετέφερε πυρομαχικά.

Μεγάλη αγωνία επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας μετά την πτώση αεροσκάφους ανάμεσα σε Αντιφιλίππους και Παλαιοχώρι το βράδυ του Σαββάτου (16/7). Η περιοχή έχει αποκλειστεί έτσι ώστε ειδικό κλιμάκιο του στρατού να προχωρήσει σε έρευνα και ανάλυση των ευρημάτων, για να δώσει το «πράσινο φως» έτσι ώστε να μπουν στην περίμετρο διασώστες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής.

Το αεροσκάφος τύπου Antonov 12 ανήκε στην ουκρανική εταιρία «Meridian», όπως αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας αυτής, στον στόλο της υπήρχαν τρία ίδια Antonov 12 τα οποία χρησιμοποιούνταν για πτήσεις cargo διεθνώς. Συνεπώς, ένα από τα τρία αεροσκάφη που ακολουθούν, ήταν το μοιραίο που κατέπεσε στην Καβάλα.

“Ένας όλμος φωτισμού στη φωτογραφία που ακολουθεί”, πληροφορίες για το αεροσκάφος

Όπως εξήγησε ο κ. Στεφάνοβιτς, το αεροσκάφος είχε μισθώσει η εταιρία «Valir» από τη Σερβία η οποία ειδικεύεται στην εξαγωγή όπλων και αμυντικών συστημάτων. Κατά τον υπουργό Άμυνας της Σερβίας, στο μοιραίο Antonov 12 υπήρχαν 11,5 τόνοι υλικού το οποίο ήταν στην πλειοψηφία του όλμοι φωτισμού και εκπαιδευτικές νάρκες. Ένας όλμος φωτισμού στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Οι όλμοι φωτισμού χρησιμοποιούνται από τεθωρακισμένα οχήματα που πυροβολούν φωτοβολίδες για φωτισμό πεδίων μάχης και στόχων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως όπλο πεζικού και σε θαλάσσιες εφαρμογές. Ο κ. Στεφάνοβιτς δήλωσε ότι τα πυρομαχικά είχαν τελικό προορισμό το Μπαγκλαντές και ως «πελάτης» της αερομεταφοράς αναφέρθηκε το υπουργείο Άμυνας της ασιατικής χώρας.

Προφανώς και η μεγάλη ποσότητα των πυρομαχικών είναι αυτή που προκάλεσε και τις αλυσιδωτές εκρήξεις μετά την πτώση του αεροσκάφους, όπως και τις αναθυμιάσεις που έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς. 

Related posts

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο

Σuναγερμός στη Μέση Ανατολή πριν λίγо, έγινε αuτό που όλоι φοβоύνται

Ανατριχιαστιές εξελίξεις για τα Τέμπη: Yπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών πριν λίγο