Ο Βολιώτης θωρακοχειρούργος Δημήτρης Κυπαρισσόπουλος σώζει χιλιάδες ζωές από καρκίνο του πνεύμονα κάνοντας θαύματα

Βολιώτης θωρακοχειρουργός: Σώζει χιλιάδες ζωές από καρκίνο του πνεύμονα

Βολιώτης θωρακοχειρουργός: Τα λόγια του σίγουρα αξίζει να τα ακούσουν πολλοί. Και πόσο μάλλον νέοι. Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους σε αυτό που έχει επιλέξει να κάνει. Και όχι άδικα. Μιας και όπως μας λέει, αγαπά την δουλειά του και αφοσιώνεται σε αυτήν:

“Δεν περίμενα ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Με βοήθησε ο Θεός και αν αγαπάς αυτό που κάνεις και το κάνεις σωστά, πας καλά. Είναι ωραίο να προσφέρεις, ακόμη κι όταν δεν στο ζητάνε”.

Αυτά είναι τα λόγια του Δημήτρης Κυπαρισσόπουλου. Πρόκειται για γνωστό Θωρακοχειρουργό, από τον Βόλο. Ο οποίος διαπρέπει στην Αγγλία, έχοντας παγκόσμια εκτίμηση.

Είναι επιμελητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Οξφόρδης. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.500 χειρουργικές επεμβάσεις.

Υπήρξε μαθητής του αείμνηστου καθηγητή Σπύρου και μέλος της ομάδας του διάσημου καρδιοχειρουργού, Γιακούμπ, στο Χέρφιλντ. Επίσης, η μέθοδος που εφαρμόζει, είναι συνδυασμός λέιζερ και κρυοθεραπείας. Έτσι, επιτυγχάνεται ίαση από τον καρκίνο του πνεύμονα.

«Έχω περιστατικά από την Ελλάδα που έρχονται ειδικά γι’ αυτό το λόγο. Πριν από δύο εβδομάδες χειρούργησα Βολιώτη. Ο οποίος ήρθε με κλειστό πνεύμονα, τον οποίο άνοιξα μέσα σε δέκα λεπτά. Ο άνθρωπος επέστρεψε, ολοκλήρωσε τη θεραπεία του και είναι πλέον πολύ καλά.

Χρησιμοποιώντας βρογχοσκόπιο, μέσα από το στόμα του ασθενή, μπαίνουμε στην τραχεία, στο εσωτερικό των πνευμόνων και με μια πολύ λεπτή κάμερα βλέπουμε που βρίσκεται ο καρκίνος και εφαρμόζουμε ένα πολύ λεπτό ηλεκτρόδιο, το οποίο ψύχει τοπικά τον καρκίνο. Η θερμοκρασία πέφτει γύρω στους -21 βαθμούς Κελσίου και κυριολεκτικά εξαφανίζεται ο καρκίνος.

Όταν εξετάζουμε και πάλι τους ασθενείς, δύο – τρεις εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση, διαπιστώνουμε ότι ο καρκίνος δεν υφίσταται πλέον. Βελτίωσα τη μέθοδο που ανακάλυψε και ανέδειξε συνάδελφός μου. Όταν ήμουν στο Χέρφιλντ και στη συνέχεια, όταν συνταξιοδοτήθηκε. Συνέχισε το έργο του ο επιμελητής με τον οποίο συνεργαζόμουν. Και όταν έγινα κι εγώ επιμελητής, άρχισα να την εφαρμόζω.

Η μέθοδος που χρησιμοποιεί ο Βολιώτης Θωρακοχειρουργός

Η μεταστατική εστία στον πνεύμονα αφαιρείται θωρακοσκοπικά με την χρήση κάμερας. Διαρκεί πέντε μόλις λεπτά. Οι ασθενείς φεύγουν δύο μέρες μετά από το Νοσοκομείο και ζουν μια ζωή χωρίς κανένα πρόβλημα κι αν εμφανιστεί νέα εστία στο μέλλον, την αφαιρούμε και δεν πεθαίνει πλέον ο ασθενής».

«Είχα την τύχη να σταθώ δίπλα σε ανθρώπους που με μεγάλη ανιδιοτέλεια με βοήθησαν για να φτάσω εδώ που έφτασα. Εδώ και ένα χρόνο έφυγα από την προστασία τους, άνοιξα τα δικά μου φτερά και είδα πραγματικά τι μπορώ να κάνω.

Διάκριση είναι για μένα ο μεγάλος αριθμός των e mail που λαμβάνω, προκειμένου να πραγματοποιήσω ομιλίες ανά τον κόσμο. Όταν βλέπεις πλέον ότι σε προσκαλούν ανά την υφήλιο, να μιλήσεις για κάτι που έχεις εξελίξει, είναι πολύ σημαντικό.

Είναι ωραίο να προσφέρεις, ακόμη και όταν δεν στο ζητάνε. Ο Σπύρου υπήρξε πρότυπο για μένα. Ήταν ο λόγος για τον οποίο θέλησα να γίνω θωρακοχειρουργός. Ο Γιακούμπ, τον οποίο είχα επίσης την τύχη και την τιμή να γνωρίσω, είναι πολύ απλός και καταδεκτικός άνθρωπος.

Σκοπός μου είναι να βοηθάω τον κόσμο και κυρίως τον Έλληνα στο συγκεκριμένο τομέα και ειδικά στη συγκεκριμένη ειδικότητα. Διότι δεν έχει τη βοήθεια που θα έπρεπε.

Δεν ξέρω κανένα να αγαπάει αυτό που κάνει και να αποτυγχάνει. Είναι ωραίο να προσφέρεις, ακόμη κι όταν δεν στο ζητάνε».

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό