«Όχι» απαντά το ΣτΕ στο αίτημα των υγειονομικών για άρση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αρνητική απάντηση έδωσε το ΣτΕ στους υγειονομικούς για άρση του μέτρου

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Απέρριψε το ΣτΕ, τα αιτήματα των υγειονομικών, για να «παγώσει» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τους

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Απέρριψε, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), τα αιτήματα των υγειονομικών, έτσι ώστε να «παγώσει» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τους. Τις αιτήσεις αυτές είχαν καταθέσει γιατροί και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της χώρας, ζητώντας να εκδοθεί διαταγή, ώστε να μην εμβολιαστούν. Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 115 γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας. Ζητούσαν την παύση του μέτρου που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αρνητική απάντηση έδωσε το ΣτΕ στους υγειονομικούς για άρση του μέτρου

Αρνούνται στο συμβούλιο την άρση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Πλέον το Γ΄ Θερινό Τμήμα του ΣτΕ εξετάζει αν θα προχωρήσει στην έκδοση απόφασης επί αναστολής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ή όχι. Ακόμη, στην Ολομέλεια ΣτΕ εκκρεμεί αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για έκδοση προσωρινής διαταγής και για αναστολή της απόφασης που προβλέπει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού θα βγουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας. Επίσης από 1η Σεπτεμβρίου ανακαλούνται οι κανονικές άδειες όλων των υγειονομικών. Η ανάκληση των αδειών αφορά το προσωπικό που απασχολείται στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δηλαδή, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα και Περιφερειακά/Τοπικά Ιατρεία καθώς και τον Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ). Η εξέλιξη αυτή έρχεται λόγω της αναγκαιότητας να καλυφθούν κενά που θα προκύψουν από τις αναστολές εργασίας.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα