«ΟΧΙ» στον εμβολιασμό των νέων – Τον Κούβελα πρέπει να ακούν

by Τόνια Τζαφέρη

Όλα όσα δήλωσε ο καθηγητής Ιωαννίδης του ΑΠΘ για τους εμβολιασμούς νέων

O καθηγητής Ουρολογίας – Νευροουρολογίας του ΑΠΘ, Βαγγέλης Ιωαννίδης, εξέφρασε και από την δική του την πλευρά, για τον μαζικό κα υποχρεωτικό εμβολιασμό, ειδικά στους νέους!

Μιλώντας σε μέσο ενημέρωσης, αναφέρεται μεταξύ άλλων στον καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, υποστηρίζοντας πως «είναι ένα τεράστιο μυαλό με γνώσεις».

«Εγώ έχω κάνει το εμβόλιο καθώς πλησιάζω τα 69 και είμαι διαβητικός. Για νεότερες ηλικίες ή ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Η φυσική ανοσία όπως έχουν πει πολλοί επιστήμονες είναι ισχυρότερη από την ανοσία που δημιουργεί ένα εμβόλιο».

«ΟΧΙ» στον εμβολιασμό των νέων – Τον Κούβελα πρέπει να ακούν

«Για τα νέα παιδιά, έχω μερικά ερωτηματικά. Πώς οι ηλικιωμένοι δεν κάνουν το εμβόλιο της ιλαράς ή της ανεμοβλογιάς γιατί δεν έχει νόημα, για ποιο λόγο τα παιδιά που έχουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό πρέπει να εμβολιαστούν; Υπάρχει επιστημονική λογική στον εμβολιασμό των παιδιών αν πρόκειται για παιδιά εξασθενημένα, με συγγενή προδιάθεση ή ογκολογικά προβλήματα που κάνουν χημειοθεραπεία», συμπληρώνει.

Η συνέχεια δηλώσεων του καθηγητή Βαγγέλη Ιωαννίδη

«Στην κατηγορία επιστημόνων που έχουν στοχοποιηθεί, ανήκει και ο κ. Κούβελας ο οποίος υποστηρίζει πως δεν χρειάζεται να εμβολιάσουμε τα υγιή παιδιά. Ο κ. Κούβελας είναι ένα τεράστιο μυαλό με γνώσεις, έχει άποψη γιατί έχει ευρύτατες γνώσεις από την Ιατρική.

Είναι από τα πλέον αναγνωρισμένα άτομα στο εξωτερικό, θεωρείται ότι είναι από τους πλέον ειδικούς και περίμενα σε κάποιες επιτροπές οπωσδήποτε να είναι ο κ. Κούβελας ο οποίος έχει δικαίωμα να έχει άποψη γιατί έχει γνώση. Ο κ. Κούβελας καθιέρωσε την Κλινική Φαρμακολογία. Αυτό μου αφήνει ερωτηματικά λοιπόν για την απουσία του από τις επιτροπές», υπογραμμίζει.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν