«Οι άλλες μητέρες βλέπουν τον Δημήτρη μου στην παιδική χαρά και απομακρύνουν τα παιδιά τους»

by Newsroom i-diakopes.gr
«Οι άλλες μητέρες βλέπουν τον Δημήτρη μου στην παιδική χαρά και απομακρύνουν τα παιδιά τους»

Ανάρτηση μητέρας: Η μητέρα του Δημήτρη μας βάζει όλους να σκεφτούμε με αυτή της την ανάρτηση

Ανάρτηση μητέρας: Η ανάρτηση μιας μητέρας παιδιού ΑΜΕΑ κάνει τον γύρο των social media εδώ και λίγες ώρες. Η Μαρία, μέσω του post της στο Facebook, ανέφερε πως στην παιδική χαρά που πηγαίνει με τον γιο της, τον Δημήτρη, υπάρχουν κάποιες μητέρες που απομακρύνουν τα παιδιά τους όταν αντικρίζουν τον Δημήτρη, με αποτέλεσμα να κάνουν ό,τι χειρότερο σε ένα παιδί: να το περιθωριοποιούν.

Η γυναίκα, θέλοντας να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα, περιγράφει τα περιστατικά που της έχουν συμβεί και πως η ίδια τα έχει αντιμετωπίσει.

«Οι άλλες μητέρες βλέπουν τον Δημήτρη μου στην παιδική χαρά και απομακρύνουν τα παιδιά τους»

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανάρτησης της μητέρας

«Υπάρχει παιδί πάνω στη γη που δεν χαίρεται την παιδική χαρά;

Και τώρα θέτω μια ερώτηση:

Ποιος μπορεί να στερήσει απο τα παιδιά που έχουν αναπηρία, ορατή ή αόρατη, την είσοδο τους στην παιδική χαρά; Η πρώτη σου σκέψη θα είναι να μου πεις, κανεις.

Oι γυναίκες ήταν, είναι και θα είναι οι στυλoβάτες της ελληνικής οικογένειας. Λοιπόν, άσε με να σε βοηθήσω με την δεύτερη σκέψη …

Έχεις σκεφτεί όμως ότι με το να κοιτάς με λύπηση ή επίμονα το παιδί και τους γονείς τους αυτόματα στερείς το δικαίωμα τους να χαρουν στην παιδική χαρά;

Έχεις σκεφτεί ότι αν δεν έχεις μιλήσει στο παιδί σου για την αναπηρία δεν θα παίξει με ένα παιδί που έχει όποιας μορφής αναπηρία;

Ίσως το κάνει πέρα, σίγουρα δηλαδή, ίσως φύγει μακριά του φοβούμενος ότι κάτι πάει στραβά, ίσως το κοροϊδέψει κιόλας (το χειρότερο όλων ), ίσως του κάνει άσεμνη ερώτηση…. κτλ.

Βλέπεις πως πάλι έχεις στερήσει την είσοδο ενός παιδιού με αναπηρία στην παιδική χαρά;

Σε ρωτάει το παιδί σου “Γιατί αυτό το παιδάκι είναι έτσι;” Και του απαντάς “είναι μικρό και νυστάζει”.

Γέλασα απίστευτα, γιατί είμαι η Μαρία και δεν δίνω σημασία.

Κάποια άλλη μαμά όμως ίσως κατεβάσει το κεφάλι και δεν ξαναβγει στην παιδική χαρά. (Ίσως και εγώ… σε κάποια χρόνια αν έχω κουραστεί, δεν ξέρω).

Βλέπεις πως πάλι στερείς την παιδική χαρά από ένα παιδί και το χειρότερο το μεταδίδεις και στο παιδί σου, δηλαδή το διαιωνίζεις κιόλας.

Παραπάνω σου εξήγησα πως αυτόματα χωρίς ίσως να το καταλάβεις στερείς το δικαίωμα ενός παιδιού με αναπηρία, ορατή ή αόρατη, από το να είναι στην παιδική χαρά.

Γιατί; Ποιος σου δίνει το δικαίωμα να το κάνεις αυτό;

Δικαίωμα στην παιδική χαρά έχουν όλα τα ΠΑΙΔΙΑ αλλιώς δεν θα λεγόταν παιδική χαρά αλλά κάπως διαφορετικά υποθέτω».

Ολόκληρη η ανάρτηση της μητερας στο Facebook

Προτεινόμενα