Οι ανατριχιαστικές εξομολογήσεις χούλιγκαν μετά τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη στη Θεσσαλονίκη

by Newsroom i-diakopes.gr
Οι ανατριχιαστικές εξομολογήσεις χούλιγκαν μετά τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη στη Θεσσαλονίκη

Οι σοκαριστικές εξομολογήσεις χούλιγκαν που προκαλούν ανατριχίλα

Μετά την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, έχει επιστρέψει στην επικαιρότητα το θέμα της οπαδικής βίας. Χούλιγκανς που έχουν πάρει μέρος σε βίαια περιστατικά αθλητικής βίας, σπάνε την σιωπή τους και κάνουν αποκαλύψεις.

Η Θεσσαλονίκη θρηνεί το χαμό του 19χρονου Άλκη αλλά κάποιοι εμφανίζονται αμετανόητοι. Είναι νεαροί που έχουν πάρει μέρος σε συμπλοκές που θα μπορούσαν να στοιχίσουν και τη δική τους ζωή. Άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως οπαδοί και πιστεύουν ότι με τα επεισόδια και τα μαχαιρώματα κερδίζουν πόντους. «Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά ακόμα κι αν μπούμε φυλακή» λέει χαρακτηριστικά ο ένας εκ των δύο.

Συμπλοκές, ραντεβού θανάτου, επιθέσεις σε τυχαία άτομα στον δρόμο και όλα αυτά για το έμβλημα μιας ομάδας. Δύο φανατικοί οπαδοί μιλούν αποκλειστικά στην κάμερα της ΕΡΤ3 για τον τρόπο δράσης τους. Επιθέσεις με στόχο μόνο τον ξυλοδαρμό, συμπλοκές τυχαίες ή μετά από ραντεβού από άτομα που φορούν ρούχα με σύμβολα άλλης ομάδας.

Πρακτικές που χρησιμοποιούν εκτός γηπέδου οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί, οργανωμένοι κατά βάση σε συνδέσμους. Ο λόγος αυτών των πρακτικών είναι κυρίως ένας. Για να δείξουν ποιος κάνει κουμάντο, στην πόλη, στη Θεσσαλονίκη και στις περιοχές.

Οι ανατριχιαστικές εξομολογήσεις χούλιγκαν μετά τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη στη Θεσσαλονίκη

Οι ανατριχιαστικές εξομολογήσεις των χούλιγκαν – «Θέλουμε να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη »

Και οι δύο οπαδοί παραδέχονται πως αυτές οι επιθέσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ, αφού κανένας οργανωμένος σε σύνδεσμο οπαδός δεν θα δεχτεί να συνεργαστεί με οπαδό αντίπαλης ομάδας. «Αν είναι μόνος του, αυτός που θέλουμε να πλακώσουμε πάμε δύο με τρία άτομα. Αν είναι περισσότεροι, πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε» λέει ο ένας και συνεχίζει: «σε άλλες περιπτώσεις δίνουμε ραντεβού μέσω μηνυμάτων. Τόσα άτομα στο τάδε μέρος.»

«Αν ο άλλος φοράει μπλούζα της ομάδας του, πρέπει να του την πάρω. Δεν πρόκειται να φύγει από εμένα με αυτή και αυτό είναι νόμος. Αν και είναι λάθος πάει έτσι το πράγμα» καταλήγει ο ένας εκ των δύο οπαδών που μιλάει με πλάτη στην κάμερα.

Ο δεύτερος λέει: «Θέλουμε να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη, στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά ακόμα κι αν μπούμε φυλακή.»

Προτεινόμενα