Οι αποφάσεις πάρθηκαν: Τα 3 νέα μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά για να σταματήσει η επέλαση της Όμικρον

by Τόνια Τζαφέρη
Οι αποφάσεις πάρθηκαν:  Τα 3 νέα μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά για να σταματήσει η επέλαση της Όμικρον

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στο προσκήνιο μετά τις γιορτές

H μια χώρα μετά την άλλη βλέπει την μετάλλαξη της όμικρον να εξαπλώνεται ταχύτατα και μάλιστα ακόμη και σε εμβολιασμένους. Πολλοί ειδικοί έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν λόγο για lockdown λέγοντας πως είναι θέμα χρόνου αν δεν παρθούν περαιτέρω μέτρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της λήψης νέων περιοριστικών μέτρων μετά τις γιορτές, ανάλογα και με την εξέλιξη της πανδημίας.

Οι αποφάσεις πάρθηκαν:  Τα 3 νέα μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά για να σταματήσει η επέλαση της Όμικρον

Τα νέα μέτρα που προβλέπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από το νέο έτος

Μεταξύ αυτών είναι:

• Ο περιορισμός του ωραρίου σε εστίαση και διασκέδαση, πιθανότητα ως τις 12 τα μεσάνυχτα

• Η επέκταση της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

• Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, με βάση, είτε ηλικιακά κριτήρια (ο πήχης από τα 60 στα 50 έτη), είτε τη συννοσηρότητα. Να επεκταθεί δηλαδή σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών που έχουν διαφορετικά, επικίνδυνα νοσήματα, και που μπορούν δυνητικά να επιβαρύνουν τις Μ.Ε.Θ.

«Όλα θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί», τόνισε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο

Αδιανόητες δηλώσεις από τον Νίκο Μουρατίδη για τον Μαζωνάκη: «Όταν κάνεις ναρκωτικά 30 χρόνια, παθαίνεις ανακοπή ή όχι;»

Ιωάννα Γάκα: Ποια είναι η γυναικολόγος που «παρακολουθούσε» τον Γιώργο Μαζωνάκη – Η πλασμαφαίρεση και ο ρόλος της στη Stem Cell

Ο δικηγόρος ανατρέπει τα πάντα για την υγεία του Μαζωνάκη: «Ο Γιώργος δεν είχε…»

Γιώργος Μαζωνάκης: Τι φώναξε στο Κολωνάκι λίγο πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο;

Γιώργος Μαζωνάκης: Η κατάθεση της γιατρού – «Μπέρδευε τα λόγια του, δεν ήταν καλά, εγώ του πρότεινα πλασμαφαίρεση»

Προτεινόμενα