Οι ειδήσεις δεν θα το δείξουν: Τα Χριστούγεννα ενός άπορου στην Ηλεία σε καμένο σπίτι, χωρίς ρεύμα και νερό

Ηλεία: Η πραγματικότητα ενός απόρου συμπολίτη μας

Τα μέσα ενημέρωσης αυτές τις ημέρες κατακλύζονται με εικόνες ανθρώπων που κάνουν τα ψώνια τους αλλά και με τα εδέσματα που θα μπουν στο γιορτινό τραπέζι. Υπάρχει όμως και μια πραγματικότητα που δεν προβάλλεται πολύ. Πρόκειται για τους άπορους συμπολίτες μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και περνούν δύσκολα.

«Γροθιά» στο στομάχι αποτελεί η είδηση ότι ένας άπορος άντρας που έχει βρει καταφύγιο σε ένα σπιτάκι στο χωριό Ροβιάτα της Ηλείας το οποίο φυσικά δεν έχει ρεύμα και νερό θα περάσει τα Χριστούγεννα με την μυρωδιά του καπνού και των μαυρισμένων τοίχων καθώς το σπίτι του κάηκε.

Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και δέκα χρόνια χωρίς να έχει βοήθεια από πουθενά και την φωτιά που ξέσπασε και «μαύρισε» ακόμα περισσότερο τις μέρες του περιγράφει ο ίδιος στο ilialive.gr.

«Εγώ είμαι 10 χρόνια χωρίς ρεύμα και ανάβω τα καντήλια. Έπεσα να κοιμηθώ με αναμμένο το καντήλι, το ξέχασα και πήρε φωτιά το κομοδίνο και με το που σηκώθηκα είχε πάρει φωτιά και το στρώμα. Δεν έχω νερό μέσα στο σπίτι βγήκα έξω γέμισα έναν κουβά νερό αλλά δεν μπόρεσα να κάνω κάτι. 

Έκκληση για βοήθεια κάνει ο Κωνσταντίνος Ξυδιάς από την Ηλεία

Μαζεύτηκε η γειτονιά, πήραν τηλέφωνο την πυροσβεστική, ήρθε, και την έσβησε. Ήρθε το ασθενοφόρο και με πήγαν στην Πάτρα στο νοσοκομείο και από θαύμα γλίτωσα», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ξυδιάς.

Ο ίδιος κάνει έκκληση για βοήθεια αλλά γνωρίζει ότι κανείς δεν μπορεί να του την δώσει. Δεν έχει καμία ελπίδα να ενδιαφερθεί γι’ αυτόν  ο δήμος και οι υπηρεσίες πρόνοιας που κανονικά θα έπρεπε για να βελτιωθεί έστω και λίγο η ποιότητα της ζωής του.

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο