Οι επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τι λένε οι ανακοινώσεις των Αρχών;

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τι λένε οι ανακοινώσεις των Αρχών;

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας δίνουν πλέον λεπτομέρειες για το χρονικό της εξιχνίασης του εγκλήματος.

«Δεν ήθελα να κοροϊδεύω, το έκανα για να μην μείνει μόνο του το παιδί μου», ισχυρίσθηκε ο 32χρονος πιλότος μετά την ομολογία του .

Δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα στον καθ’ ομολογία δολοφόνο της Καρολάιν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Σε επίσημες ανακοινώσεις προχώρησε η Αστυνομία για το έγκλημα που συγκλονίζει εδώ και 38 ημέρες το πανελλήνιο, τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας Καρολάιν Κράουτς, στα Γλυκά Νερά. Δράστης, όπως ομολόγησε, είναι ο σύζυγός της, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Οι ανακοινώσεις του φρικτού εγκλήματος των Γλυκών Νερών

Οι ανακοινώσεις ξεκίνησαν με τον διευθυντή Ασφαλείας Πέτρο Τζεφέρη, ο οποίος επισήμανε τη μεθοδικότητα των αστυνομικών, που έχτισαν, όπως είπε, σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο του θύματος.

Ακολούθως, η διευθύντρια των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ Πηνελόπη Μηνιάτη αναφέρθηκε στην έρευνα που έγινε από τα εργαστήρια. Για τα αποτυπώματα, το DNA, ακόμη και για να δημιουργηθεί σκίτσο βάσει των περιγραφών του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Εξαιρετικά κρίσιμη, είπε η κυρία Μηνιάτη, ήταν η έρευνα από την ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων όπου προέκυψαν σημαντικές αναντιστοιχίες με τη μαρτυρία του Αναγνωστόπουλου.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του τμήματος Ανθρωποκτονιών κ. Χασιώτης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης. Τα πρώτα κρίσιμα δεδομένα ήρθαν από τα εργαστήρια τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έδειξαν ότι η αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία. Βρέθηκε δεμένη πισθάγκωνα, υπήρχαν σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου από τα δεσμά που ήταν δεμένος, αλλά ήταν μόλις διακρινόμενα και αυτό δημιούργησε κενά για το χρόνο που έλεγε ότι ήταν δεμένος.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τι λένε οι ανακοινώσεις των Αρχών;

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε ανακοινώσεις προχώρησαν οι αρχές

Οι χώροι είχαν ερευνηθεί, διαπιστώσαμε ότι είχε παραβιασθεί παράθυρο στο υπόγειο και ενδεχομένως να είχαν μπει από εκεί οι δράστες που περιέγραφε ο 32χρονος. Ασυνήθιστο ήταν και το γεγονός ότι ο σκύλος βρέθηκε κρεμασμένος. Στα εργαστήρια μεταφέρθηκαν αντικείμενα, όπως η κάμερα ασφαλείας, το smartwatch του θύματος και το τηλέφωνο του συζύγου. Δεν καταφέραμε να διαπιστώσουμε την παρουσία άλλων προσώπων μέσα στο σπίτι.

Η εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων μας έδειξε ενδείξεις για κίνηση αντικειμένων. Ειδικά το κινητό του συζύγου, κατά την ώρα που μας είχε πει ότι ήταν δεμένος. Μας έδειξε πιθανή εμπλοκή του συζύγου. Τον εξετάσαμε σχολαστικά. Κατά την αρχική συζήτηση μαζί του, εκείνος έφερε τη συζήτηση στη σχέση που είχε με το θύμα, με το παιδί του. Μας είπε ότι δεν ήθελε να εξαπατήσει, αλλά να μείνει εκτός φυλακής για να μείνει με το παιδί του. Μας είπε ότι όλα έγιναν πάνω σε έναν δαπληκτισμό που είχε με τη σύζυγό του. Ομολόγησε μας είπε ότι τη σκότωσε. Είπε ό,τι έκανε στη συνέχεια. Παραβίασε το παράθυρο, αναστάτωσε τον χώρο,  σκότωσε τον σκύλο, τηλεφώνησε στην αστυνομία και δέθηκε.

Δείτε τις επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση του εγκλήματος των Γλυκών Νερών.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα