Οι ήρωες Εύζωνες του καύσωνα – Τα παλικάρια μας ψήνονται στους 48,9 βαθμούς στο Σύνταγμα

Εύζωνες: Ψήνονται στους 49 βαθμούς στο Σύνταγμα

Εύζωνες: Και μόνο στην ιδέα, ότι για μια ολόκληρη ώρα και ένα τέταρτο, θα ήσουν αναγκασμένος σε ακινησία. Και μάλιστα σε ακραία υψηλές θερμοκρασίες… σίγουρα λίγοι θα άντεχαν. Σημερινά φαινόμενα, όπου βλέπουμε τους Εύζωνες να στέκονται αγέρωχοι. Ακόμη και με σχεδόν 50 βαθμούς κελσίου, μας κάνει να αναρωτιόμαστε περισσότερο, το πόσο δύσκολη, αυστηρή και απαιτητική εκπαίδευση έχουν.

Προκειμένου να καταφέρνουν να μένουν ακούνητοι και να εκτελούν τα βήματα τους, στο Σύνταγμα το οποίο κυριολεκτικά ‘’βράζει’’, εν μέσω καύσωνα. Η αντοχή και υπομονή τους είναι σίγουρα αξιοθαύμαστη.

Θερμοκήπιο λοιπόν θυμίζει σήμερα το κέντρο της Αθήνας, με το θερμόμετρο στην Αττική να ξεπερνά σε ορισμένες περιοχές τους 42 βαθμούς Κελσίου. Ενώ η χώρα βρίσκεται σε ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα.

Στο Σύνταγμα, ο υδράργυρος έφθασε να δείχνει και τους 48,9 βαθμούς, μια συνθήκη ιδιαίτερα επικίνδυνη για όσους θέλουν να κάνουν μια στάση για ξεκούραση. Υπό σκιά το θερμόμετρο κυμαίνεται έως και 40,4 βαθμούς Κελσίου!

Η Προεδρική Φρουρά ωστόσο, παρά τις αντίξοες συνθήκες συνεχίζει κανονικά να ”φρουρεί” το άγαλμα του αγνώστου στρατιώτη. Και να υπομένουν τις ακραίες θερμοκρασίες.

Φωτογραφίες των Ευζώνων σε ακραία υψηλές θερμοκρασίες

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο