Οι καθοδηγητές των αρνητών: Οι 18 ιστοσελίδες που έβαλε στο μάτι η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

by Τόνια Τζαφέρη

Yποκινούν τους πολίτες σε μη συμμόρφωση με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Μεγάλο είναι το πρόβλημα με τους αρνητές πολίτες που όχι μόνο δεν συμφωνούν με τα μέτρα προστασίας και τον εμβολιασμό, αλλά πολλές φορές φτάνουν σε ακρότητες θέτοντας σε κίνδυνο τους γύρω πολίτες.

Στον εισαγγελέα παραδίδεται ένα πόρισμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις 18 ιστοσελίδες που παροτρύνουν τους πολίτες είτε να μην φορούν μάσκα είτε να μην εμβολιάζονται, καθώς επίσης και μεγάλο μέρος της βιομηχανίας εκμετάλλευσης με το τιμολόγιο των ψευδών νομικών συμβουλών.

Το επόμενο βήμα, φαίνεται πως είναι η ποινική αξιολόγηση από τον αρμόδιο εισαγγελέα και οι διώξεις, ενώ αύριο Τρίτη θα ανακοινωθούν τα πορίσματα από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι καθοδηγητές των αρνητών: Οι 18 ιστοσελίδες που έβαλε στο μάτι η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Για τις έρευνες που πραγματοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ατόμων που υποκινούν τους πολίτες σε μη συμμόρφωση με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και επιχειρούν παράλληλα να αποκομίσουν οικονομικό όφελος, μίλησε ο διευθυντής της υπηρεσίας, Βασίλης Παπακώστας.

Οι δηλώσεις του διευθυντή της υπηρεσίας για τους αρνητές

«Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου ξεκινήσαμε μια έρευνα να εντοπίσουμε κάποιους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ιστολόγια και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβαίνουν σε αναρτήσεις και δημοσιεύσεις, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετές ελληνικές, οι οποίες ερευνώνται. Μάλιστα, σημείωσε ότι πέρα από το ποινικό κομμάτι, γίνεται και φορολογικός έλεγχος και μπορεί να επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα.

Οι καθοδηγητές των αρνητών: Οι 18 ιστοσελίδες που έβαλε στο μάτι η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Εξηγώντας τις διαδικασίες που ακολουθούνται μετά τον εντοπισμό των συγκεκριμένων λογαριασμών, ο κ. Παπακώστας ανέφερε ότι το «take down» (κατέβασμα) των ιστοσελίδων δεν μπορεί να γίνει από την ελληνική αστυνομία και γίνεται μόνο για συγκεκριμένα αδικήματα. «Αυτό που γίνεται είναι ότι σχηματίζεται δικογραφία, ενημερώνονται οι εισαγγελικές αρχές, αυτές με τη σειρά τους χαρακτηρίζουν τα αδικήματα και στη συνέχεια η δικογραφία υποβάλλεται προκειμένου να πάρει τη νόμιμη οδό της δικαιοσύνης», είπε.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν