«Οι μαθητές και οι φοιτητές στη Γαλλία, από του χρόνου, θα μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά»: Με εντολή Μακρόν

Μακρόν: Ποια είναι η θέση της Γαλλίας για τα Αρχαία Ελληνικά

Ύστερα από ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας της Γαλλίας και έπειτα από εντολή του Μακρόν, μαθητές γυμνασίου και φοιτητές, θα διδάσκονται από του χρόνου τα Αρχαία Ελληνικά.

Μιλώντας τη Δευτέρα, ο υπουργός Παιδείας Jean-Michel Blanquer, δήλωσε ότι τα Αρχαία Ελληνικά και τα λατινικά θα γίνουν διαθέσιμα στους φοιτητές που θα παρακολουθήσουν μαθήματα το επόμενο έτος.

Η θέση της Γαλλίας για τα Αρχαία Ελληνικά

Ο Blanquer θέλει οι φοιτητές αλλά και απόφοιτοι που θα κάνουν Μεταπτυχιακές σπουδές, να έχουν την ευκαιρία να «αναπτύξουν τον πολιτισμό τους» διαβάζοντας αρχαίους φιλοσόφους.

Μάλιστα ο Blanquer δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το να εξαπολύουμε κατηγορίες και μια σύγχρονη κοσμοθεωρία σε κείμενα που χρονολογούνται πριν από δύο χιλιετίες είναι ένας απύθμενος παραλογισμός», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αυτοί οι πολιτισμοί μας έφεραν «πρόοδο, επιστημοσύνη και αναζήτηση».

Υπενθυμίζουμε τέλος πως στις ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον ανακοίνωσε ότι δεν θα απαιτούσε πλέον από τους φοιτητές να μελετούν αρχαία ελληνικά και λατινικά, διότι οι γλώσσες αυτές θεωρούνται συχνά οι βασικοί πυλώνες της πειθαρχίας.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα