Οι πρώτες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Μακριά η Ρούλα Πισπιρίγκου από τη δημοσιότητα. Θέλω να την κλείσω την υπόθεση αυτή»

Αλέξης Κούγιας: Η προσπάθεια του να αποκόψει την Πισπιρίγκου από τα ΜΜΕ

Νέες δηλώσεις είχαμε από τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, ο οποίος συνέχισε με δηλώσεις για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θέλει να την απομονώσει από τα μέσα ενημέρωσης.

Την πρόθεση του να “αποσύρει την υπόθεση της Πάτρας από τη δημοσιότητα” εξέφρασε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο κ. Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο ereportaz.gr είπε:”Θέλω να την κλείσω την υπόθεση αυτή. Θέλω να την κόψω από τα ΜΜΕ”.

Είναι προφανές ότι ο γνωστός ποινικολόγος αποσκοπεί στο να φύγει η υπόθεση από την επικαιρότητα. Εξού και οι απειλές για μηνύσεις και αγωγές εναντίον όσων δεν σέβονται το τεκμήριο αθωότητας της Ρούλας Πισπιρίγκου. “Κανένας δικηγόρος, ιατροδικαστής, παθολογοανατόμος, δημοσιογράφος δεν έχει δικαίωμα μέσα από τηλεδίκες να εξοντώνει κανέναν συνάνθρωπό μας. Από σήμερα, προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου θα στρεφόμεθα εναντίον οιουδήποτε, μέχρι να εκδοθεί ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ από τα ποινικά Δικαστήρια, είτε προδικάζει, είτε δυσφημεί την προσωπικότητα της κας κατηγορουμένης” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας στην γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του όταν ανέλαβε την υπόθεση.

Περισσότερες δηλώσεις από τον Αλέξη Κούγια για την υπόθεση

«Το αν η κυρία Πισπιρίγκου είναι αθώα ή όχι δεν θα το αποφασίσει ούτε κανένας δικηγόρος, ούτε κανένας ιατροδικαστής, ούτε κανένας παθολογοανατόμος, ούτε κανένας μάρτυρας ιατρός ή νοσηλευτής, ούτε κανένας μάρτυρας αστυνομικός, αλλά μόνο οι τακτικοί Δικαστές και οι ένορκοι που θα κρίνουν την υπόθεση, εφόσον βεβαίως προηγουμένως υπάρξουν αμετάκλητα παραπεμπτικά βουλεύματα, τα οποία δεν σημαίνουν τίποτε άλλο παρά μόνον την έναρξη της τακτικής διαδικασίας για τη διερεύνηση μιας ποινικής υποθέσεως», είπε ο δικηγόρος στην ανακοίνωση που εξέδωσε την επόμενη μέρα με αφορμή δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα Flamis.gr. Τόνισε μάλιστα ότι παραποιήθηκαν δηλώσεις για να αναγκαστεί να εμφανιστεί ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή και να τις διαψεύσει.

Το flamis.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ανέλαβα την πιο αθώα κατηγορούμενη στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε πως «έχω αηδιάσει με όσα έγιναν σε βάρος της 33χρονης μητέρας των 3 κοριτσιών». Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε είχε τον χρόνο και διάβασε όλη τη δικογραφία. Είπε επίσης πως εδώ και τρεις μήνες συζητά με μέλη της οικογένειας Πισπιρίγκου, όμως αν δεν διάβαζε τη δικογραφία και τα στοιχεία που υπήρχαν, δεν θα μπορούσε να απαντήσει θετικά. Στην ανακοίνωση του δικηγορικού του γραφείου, η οποία εκδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, γίνεται λόγος για «πρωτοφανή προανακριτική – αστυνομική προκατάληψη» και «”χωροφυλακιστική” προσέγγιση στοιχείων της δικογραφίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε την περασμένη Τετάρτη στο Mega, όπου και επισήμανε πως αν δεν την πίστευε, δεν θα την αναλάμβανε. Ερωτηθείς στο τι ώθησε την κατηγορουμένη να τον ζητήσει για συνήγορο υπεράσπισης, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε: «Αυτό αφορά την κατηγορουμένη και δεν μπορώ να επέμβω στον τρόπο που σκέφτεται. Υπήρχε έκκληση από την πλευρά τη δική της και της οικογένειάς της. Είχα κρατήσει επιφύλαξη και μελέτησα τη δικογραφία στην πιο μικρή της λεπτομέρεια».

“Έχω ενοχληθεί αφάνταστα από τις ενέργειες θεσμικών οργάνων”, δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας

Και συνέχισε: «Έχω ενοχληθεί αφάνταστα από τις ενέργειες θεσμικών οργάνων, που οδήγησαν σε κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητας με πρωτοφανείς προσεγγίσεις σε μέσα αποδεικτικά, όπως ήταν τα μετά την εκταφή στοιχεία. Έκανα προσωπική προσέγγιση πριν πω το “ναι”. Ενοχλήθηκα αφάνταστα με τον τρόπο που προσπάθησαν να ακυρώσουν ακόμα και για πολιτικά συμφέροντα πρόσωπα, όπως την κυρία Τσάκωνα και Τσιόλα. Η ανακοίνωσή μου λέει τα πάντα, ποτέ στην καριέρα μου δεν ανέλαβα υπόθεση που δεν είχε υπερασπιστική γραμμή. Εάν δεν πίστευα στην υπεράσπισή της δεν θα την αναλάμβανα», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Μόνο όταν υπάρχει πραγματική, αληθινή εξέλιξη και “υπακούει” στην δημοσιογραφική δεοντολογία πρέπει να τυγχάνει αξιοποίησης. Κάθε τι άλλο προσβλητικό και δυσφημιστικό σε βάρος της εντολέως μου θα αντιμετωπίζεται αναλόγως», είπε μιλώντας στο pelop.gr και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αναστασόπουλο ο Αλέξης Κούγιας και φέρεται αποφασισμένος – όπως εμφαντικά υπογράμμισε – «να σβήσει η υπόθεση από την επικαιρότητα μέχρι να έλθει η ώρα του ακροατηρίου, αν κάτι τέτοιο αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν πραγματογνώμονες ν’ αντικρούσουν τα ιατροδικαστικά και λοιπά πορίσματα που είναι επιβαρυντικά για την εντολέα του ο συνήγορος της κατηγορουμένης είπε:

Αλέξης Κούγιας και υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου

«Ολα θα γίνουν, ξέρουμε τη δουλειά μας, αλλά δεν πρόκειται να φέρουμε στη δημοσιότητα τα υπερασπιστικά όπλα μας. Και μάλιστα θα το πετύχουμε, χωρίς τη συνδρομή του FBI». (σ.σ. το τελευταίο αποτελεί αιχμή για πρωτοβουλία που είχε αναλάβει (;) ο μέχρι πρότινος συνήγορος υπεράσπισης κ. Οθων Παπαδόπουλος).

Οθων Παπαδόπουλος: “Ό,τι πιστεύω το κρατάω για τον εαυτό μου”

Στο ρεπορτάζ του Pelop.gr γίνεται αναφορά και στον πρώην δικηγόρο της κατηγορούμένης: “Ο Όθων Παπαδόπουλος, ο μέχρι πρότινος συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ήλθε αρκετές φορές σε επαφή μαζί της στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εύλογη η περιέργεια και το ερώτημα: «Πίστεψε στην αθωότητά της ή έχει αμφιβολίες;».

Ρωτήσαμε τον κ. Παπαδόπουλο, με τη δέσμευση ότι δεν θα δημοσιοποιήσουμε την απάντηση του, αν δεν το θέλει.

Με την απάντησή του περιφρούρησε απόλυτα την πεποίθησή του:
«Ουδέποτε θα πω τι πιστεύω. Είναι κάτι που θα το κρατήσω για πάντα για τον εαυτό μου».”

Related posts

Δεν φοβάται τίποτα ο Μάνος Δασκαλάκης: Η αποκάλυψη για τη Τζωρτζίνα και η απάντηση σε Κούγια – Πισπιρίγκου

Θρίλερ δίχως τέλος: Η Αγγελική Τσιόλα καταρρρίπτει την ασφυξία για την Ίριδα και βάζει «φωτιά» στην υπόθεση Πισπιρίγκου

«Πάγωσε» το πλατό με τις απειλές στο Φως στο Τούνελ: «Εγώ θα πεθάνω πριν την ώρα μου; Ούτε για πλάκα»

Δεν φοβάται τις απειλές η Νικολούλη: Αποκαλύπτει το τετ α τετ Μάνου και Ρούλας και τα λέει όλα για την Τζωρτζίνα

Εκτός εαυτού ο Μάνος Δασκαλάκης: Η απάντηση στον Κούγια και στην Πισπιρίγκου με μία μόνο φράση – Χαμός πριν τη δίκη

Τα 3 βασικά ερωτήματα που μπορεί να την αθωώσουν: H Ρούλα Πισπιρίγκου θα τα βρει σίγουρα μπροστά της

Η Τζωρτζίνα «μιλάει» από ψηλά: Σαφές το κατηγορητήριο που «τελειώνει» τη Ρούλα Πισπιρίγκου

«Ο Μάνος Δασκαλάκης έκανε το λάθος»: Ο Αλέξης Κούγιας για τη μεγάλη αντίφαση που κατέστρεψε το κίνητρο στην κατηγορούμενη

Όλα στη φόρα από τον Μάνο Δασκαλάκη: «Η Ρούλα είχε εξωσυζυγική σχέση. Έμεινε έγκυος. Το παιδί δεν ήταν δικό μου»