Οικογενειακή τραγωδία: Πέθαναν από ασφυξiα πέντε άτομα όταν προσπάθησαν να ζεσταθούν με μια σόμπα

by Εύα Ζαχαριάδη

Αλγερία: Μια οικογένεια βρήκε τραγικό θάνατο από τις αναθυμιάσεις μιας σόμπας

Σύμφωνα με δημοσιεύμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ξημερώματα της Κυριακής συνέβη μια τραγωδία στην Αλγερία. Μια οικογένεια με πέντε μέλη βρήκαν τραγικό θάνατο καθώς στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, υπέστησαν ασφυξία μέσα στο σπίτι από τις αναθυμιάσεις μιας σόμπας.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Ιανουαρίου, περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τον ίδιο τρόπο στη χώρα. Τα θύματα βρέθηκαν νεκρά μέσα στο σπίτι τους στο Χάρι Ρμελ, περίπου 500 χιλιόμετρα νοτίως του Αλγερίου.

Οικογενειακή τραγωδία: Πέθαναν από ασφυξiα πέντε άτομα όταν προσπάθησαν να ζεσταθούν με μια σόμπα

Αλγερία: Πάνω από 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους με τον ίδιο τρόπο

Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας ανάγκασε πολλούς Αλγερινούς να χρησιμοποιούν συσκευές θέρμανσης που λειτουργούν με αέριο ή με πετρέλαιο, παρά τις προειδοποιήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας ότι κινδυνεύουν από τις αναθυμιάσεις. Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Αμπντελματζίντ Τεμπούν έκανε μια σειρά συστάσεων για να περιοριστεί ο κίνδυνος και ανέθεσε στη δημόσια εταιρεία ηλεκτρικού και φυσικού αερίου Sonelgaz να εξοπλίσει δωρεάν τα νοικοκυριά με συστήματα συναγερμού που θα προειδοποιούν για τυχόν διαρροές.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προσεχώς θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την αγορά εκατομμυρίων ανιχνευτών μονοξειδίου του άνθρακα.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo