Όλα τα πρόσωπα της τραγωδίας στο Τέξας: Θρήνος δίχως τέλος για τα 19 νεκρά «αγγελούδια» – Η τραγική ειρωνεία με το σχολείο

Τέξας: Τραγωδία δίχως τέλος με το μακελειό στο δημοτικό σχολείο

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την τραγωδία που συνέβη στο δημοτικό σχολείο του Τέξας, όταν 19 άνθρωποι, μαθητές και δυο δασκάλες έχασαν την ζωή τους από πυρβολισμους του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος.

Συνολικά 19 παιδιά αλλά και δύο δασκάλες δολοφονήθηκαν με τον πιο άγριο τρόπο στο σχολείο στο Ουβάλντε στο Τέξας και η αναγνώριση τους από τους συγγενείς σφίγγει ακόμη περισσότερο τον κόμπο στο στομάχι.

19 αθώες ψυχές που πήγαν στο σχολείο, λίγες ημέρες πριν αυτό κλείσει για το καλοκαίρι, και δεν επέστρεψαν ποτέ στις οικογένειές τους λόγω ενός ακόμη παρανοϊκού, του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος, που εισέβαλε μέσα σε αυτό και πυροβολούσε αδιακρίτως.

Κορίτσια και αγόρια ηλικιών ως 11 ετών έπεσαν νεκρά τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, από τον μανιακό που νωρίτερα είχε τραυματίσει σοβαρά και τη γιαγιά του, με τους γονείς να φτάνουν πανικόβλητοι στο σημείο αναζητώντας νέα για τα παιδιά τους. Δυστυχώς για κάποιους από αυτούς τα νέα ήταν ό,τι χειρότερο μπορεί να ακούσει ένα γονιός…

Περισσότερες πληροφορίες για την τραγωδία στο Τέξας

Στο ακόλουθο βίντεο τελειόφοιτοι του Λυκείου επισκέπτονται μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Robb στο Ουβάλντε μόλις χθες, μία ημέρα πριν από την αιματηρή επίθεση.

Η 10χρονη Αμερι Τζο, την οποία ο πατέρας της αναζητούσε με μια φωτογραφία που είχε στο κινητό του, είναι ανάμεσα στα θύματα. Το ίδιο και η Τες Μάτα και η Μακένα Λι και η Ελιάνα Τόρες και η Λέξι Ρούμπιο.

Και ο 9χρονος Ουζίγια Γκαρσία τον οποίο ο παππούς του χαρακτήρισε ως το πιο «γλυκό παιδί που έχει γνωρίσει». Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα θύματα του αρρωστημένου μυαλού του δράστη αλλά και της νοοτροπίας, ιδιαίτερα στο Τέξας, που επιτρέπει να όπλα παντού.

Οι αθώες ψυχές που έχασαν την ζωή τους στο σχολείο του Τέξας

Ο 10χρονος μαθητής της τέταρτης τάξης, Χαβιέρ Λόπεζ είναι από τα πρώτα παιδιά που αναγνωρίστηκαν. Η μητέρα του αγοριού είχε παρευρεθεί στην τελετή απονομής των βραβείου του λίγες ώρες πριν από το μακελειό, χωρίς να ξέρει πως ήταν η τελευταία φορά που θα έβλεπε το παιδί της ζωντανό.

Πριν από περίπου δύο μήνες η τοπική αστυνομία είχε κάνει επίδειξη στο σχολείο πως μπορεί να αντιμετωπιστεί ένοπλος εισβολέας. Ανάμεσα στους αστυνομικούς που συμμετείχαν ήταν και ο Ρούμπεν Ρούιζ.

Σήμερα το πρωί ο βετεράνος αστυνομικός πληροφορήθηκε πως η σύζυγός του, Εύα Μιρέλες, είναι η μία από τις δύο δασκάλες που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του Ράμος.

Η πόλη Ουβάλντε, κάπου 130 χιλιόμετρα δυτικά του Σαν Αντόνιο, έχει περίπου 16.000 μόνιμους κατοίκους, σχεδόν το 80% εκ των οποίων έχει λατινοαμερικάνικη καταγωγή, σύμφωνα με τα δεδομένα της πιο πρόσφατης απογραφής πληθυσμού των ΗΠΑ.

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό