Ολικό lockdown: Καθόλου απίθανη η επιβολή ενός ολικού lockdown στη χώρα – Τι ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ολικό lockdown: Ανησυχούν τα μεταλλαγμένου στελέχη του ιού στη χώρα μας

Ολικό lockdown: Χθες ανακοινώθηκαν 484 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Τα κρούσματα ήταν χαμηλά καθώς χαμηλά ήταν και τα τεστ που διανεργήθηκαν (περίπου 14.000). Επίσης, 17 ήταν οι νέοι θάνατοι στη χώρα, ενώ στους 255 ανήλθαν οι διασωληνωμένοι. Το ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι πλέον σε 174 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των μεταλλάξεων του ιού στη χώρα.

Για μία ακόμα ημέρα, στην Αττική εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα (222), ενώ 58 ήταν στη Θεσσαλονίκη. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν έχουμε δει ακόμα τα κρούσματα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, οπότε αυτή και την επόμενη εβδομάδα, τα κρούσματα θα αυξηθούν.

Επίσης σήμερα άνοιξαν και πάλι τα Γυμνάσια σε όλη τη χώρα, ενώ άνοιξαν και τα Λύκεια, εκτός από τις κόκκινες περιοχές. Και από αυτό το άνοιγμα, θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις και νέες μολύνσεις.

Εντωμεταξύ, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ΣΚΑΙ «Λαμβάνουμε προληπτικά μετρά προσπαθώντας να προλάβουμε το ολικό λοκντάουν. Αλλά αν δεν τα καταφέρουμε δε θα διστάσουμε. Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λοιπόν για την επιβολή ενός ολικού lockdown, στην περίπτωση που τα τωρινά μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά.

Πέρα από την επιβολή ενός πιθανού ολικού lockdown, δείτε τι άλλο ανέφερε για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Η αγορά δεν πήγε στο μηδέν το Σάββατο. Στην Αττική έκανε 50% με 60% του τζίρου του προηγούμενου Σαββάτου, αλλά χωρίς εικόνα συνωστισμού» σχολίασε σχετικά με τη λειτουργία του λιανεμπορίου.

Επίσης, ανέφερε ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η κατάσταση δεν είναι τραγική και το ΕΣΥ αντέχει ακόμα. Οι εισαγωγές ελέγχονται, οι ΜΕΘ «αδειάζουν» σχετικά γρήγορα, ενώ η μετάλλαξη είναι αυτό που απασχολεί κυρίως ειδικούς και κυβέρνηση.

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο