Ολικό lockdown Θεσσαλονίκη: Σε καθολικό lockdown η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες για 14 μέρες

Ολικό lockdown Θεσσαλονίκη: Επιστρέφουν τα SMS, ανοιχτά παραμένουν τα σχολεία

Ολικό lockdown Θεσσαλονίκη: Από αύριο στις 6.00 το πρωί. Τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και οι Σέρρες θα τεθούν σε καθεστώς καθολικού lockdown για 14 μέρες. Αυτή η απόφαση πάρθηκε ύστερα από την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στις δύο πόλεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι επιστρέφουν τα SMS για την μετακίνηση των πολιτών, ωστόσο τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Κλειστό θα παραμείνει και το λιανεμπόριο από αύριο το πρωί και ακριβώς τα ίδια μέτρα θα ισχύσουν και στις Σέρρες.

Ολικό lockdown Θεσσαλονίκη: Ολικό lockdown για 14 μέρες και σε Σέρρες

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Πέτσα σχετικά με την επιβολή ολικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

«Ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως, ακόμα και σήμερα. Η Ελλάδα είναι στις χώρες με την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα, τα κρούσματα αυξάνονται επιθετικά και στη χώρα μας.

Μάλιστα, η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη και σε ορισμένους όμορους νομούς της, είναι εξαιρετικά σοβαρή για τη δημόσια υγεία.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την πόλη για την οποία έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Το επιδημιολογικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές είναι υψηλό και επιβάλλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης. Πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο Πρωθυπουργός, μετά από επικοινωνία του με τον Υπουργό Υγείας, αποφάσισε την εφαρμογή «τοπικού lockdown» στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών. Από τις 6 το πρωί, αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυτό το «τοπικό lockdown» έχει μια βασική διαφορά σε σχέση με το γενικό lockdown που ίσχυσε την Άνοιξη.

Ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοικτά. Φυσικά με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από την έναρξη του σχολικού έτους.

Ενώ, όπως και στο διάστημα του «γενικού lockdown», επανέρχεται και στην περίπτωση του «τοπικού lockdown» η ανάγκη αποστολής SMS. Ειδικά για το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης ημέρας, επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι, από αύριο Τρίτη το πρωί, και για έναν μήνα, τίθεται σε ισχύ το νέο γενικό σχέδιο για την ανάσχεση του νέου κύματος του ιού. Έτσι, η χώρα χωρίζεται, πλέον, σε τρεις ζώνες: Στη ζώνη επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται όλοι οι Νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο», τη ζώνη αυξημένου  κινδύνου, στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί», δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, και πλέον στη ζώνη με τις περιοχές που είναι στο «γκρι», δηλαδή από αύριο το πρωί οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν