Ο 23χρονος Αφγανός μετανάστης που είχε σπίτι της η 61χρονη Ολλανδή δημοσιογράφος στην Ύδρα

Ο 23χρονος Αφγανός μετανάστης που είχε σπίτι της η 61χρονη Ολλανδή δημοσιογράφος στην Ύδρα

Ολλανδή δημοσιογράφος: Είχε στο σπίτι της στην Ύδρα 23χρονο Αφγανό μετανάστη

Ιδιαίτερα σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και Ολλανδή δημοσιογράφο, η οποία βρέθηκε εκεί στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.

Η ένταση ξεκίνησε με αφορμή την ερώτηση της δημοσιογράφου, μια ερώτηση τοποθέτηση ουσιαστικά για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την Ελλάδα κατηγορώντας την για βάρβαρα push backs. Η απάντηση του πρωθυπουργού πληρωμένη, και σε υψηλούς τόνους καθώς είχε δεχθεί μια απίστευτη πρόκληση-προσβολή για ολόκληρη τη χώρα.

Η δημοσιογράφος που προκάλεσε το επεισόδιο είχε έρθει ξανά στην επικαιρότητα πριν λίγο καιρό με μια υπόθεση που ακόμη εκρεμμεί στα ελληνικά δικαστήρια.

Ο 23χρονος Αφγανός μετανάστης που είχε σπίτι της η 61χρονη Ολλανδή δημοσιογράφος στην Ύδρα

Οι περιπέτειες της Ολλανδής δημοσιογράφοι με τα δικαστήρια

Η Ολλανδή δημοσιογράφος ονομάζεται Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ και είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο στην Ύδρα, όπου ζει τον περισσότερο καιρό καθώς εργάζεται ως ανταποκρίτρια ΜΜΕ από το εξωτερικό στη χώρα μας. Η Μπέουχελ είχε συλληφθεί επειδή φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν 23χρονο Αφγανό, που είχε αιτηθεί άσυλο, δίχως ωστόσο το αίτημά του αυτό να λάβει έγκριση.

Η Ολλανδή κατηγορήθηκε τότε για διευκόλυνση παράνομης διαμονής αλλοδαπού στη χώρα και σύμφωνα με δηλώσεις της τότε στον Guardian, όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος κάτοικος της Υδρας κάλεσε την αστυνομία και ειδοποίησε για την παρουσία του 23χρονου Fridoon από το Αφγανιστάν.

«Κάποιοι εξαγριωμένοι κάτοικοι κάλεσαν την αστυνομία, λέγοντας ότι είχα “ύποπτη” σχέση με έναν παράνομο μετανάστη στο σπίτι μου», ανέφερε τότε η δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με την 61χρονη, δεν ήταν μυστικό ότι ο 23χρονος έμενε μαζί της όλο αυτό το διάστημα.

Ο 23χρονος Αφγανός μετανάστης που είχε σπίτι της η 61χρονη Ολλανδή δημοσιογράφος στην Ύδρα

Ολλανδή δημοσιογράφος: Ολόκληρη η ιστορία και η περιπέτειά της

«Το όλο θέμα ότι “κρυβόμασταν” είναι γελοίο. Υπάρχουν επιστολές από το δικαστήριο με ημερομηνίες από τον Ιανουάριο του 2020, όπου αναφέρεται ότι τον φροντίζω και πληρώνω για τον δικηγόρο του, αλλά και για μαθήματα Ελληνικών», ήταν τα λόγια της. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το αίτημά του είχε απορριφθεί λόγω μεταφραστικών προβλημάτων στη συνέντευξή του.

Η 61χρονη δημοσιογράφος τον Ιούνιο είχε περάσει ένα βράδυ στο ΑΤ Υδρας και εν συνεχεία μεταφέρθηκε μαζί με τον 23χρονο με χειροπέδες στο Πταισματοδικείο Πειραιά. Λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η 61χρονη είχε γνωρίσει τον πρόσφυγα που φιλοξένησε για ένα διάστημα σπίτι της τον Δεκέμβριο του 2018 όταν είχε επισκεφθεί για τις ανάγκες του ρεπορτάζ τη δομή της Μαλακάσας. Καθώς δεν μπορούσε να πάρει άσυλο δέχθηκε να τον φιλοξενήσει στο σπίτι της. Στην Υδρα μάλιστα φιλοξενούσε ακόμη έναν άστεγο ψαρά, τον Κώστα, ενώ είχε υπό τη φροντίδα της και έναν ακόμη μετανάστη στο ΚΥΤ της Σάμου.

Τα tweets της Ολλανδής δημοσιογράφου