Όλο το Ίντερνετ μιλάει για αυτόν: Αστυνομικός-πρότυπο παίρνει από το χέρι τυφλή γυναίκα και την βοηθάει να περάσει τον δρόμο στην Αθήνα

Αθήνα: Η συγκινητική κίνηση του αστυνομικού που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Μια πρωτοβουλία ενός αστυνομικού στην Αθήνα να βοηθήσει μια γυναίκα με προβλήματα όρασης έχει προκαλέσει συγκίνηση. Ειδικότερα, ο αστυνομικός βοήθησε την γυναίκα να περάσει από μια διάβαση.

Μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι η διέλευση των πεζών από τις διαβάσεις στους δρόμους της Ελλάδας, με πολλούς οδηγούς να τις αγνοούν επιδεικτικά, θέτοντας σε κίνδυνο τους πολίτες.

Ακόμα πιο δύσκολο είναι το έργο των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης ή κινητικές δυσκολίες, μιας και δεν έχει υπάρξει -στον αναγκαίο βαθμό- μέριμνα από την πολιτεία.

Ακτίνα φωτός μέσα σε αυτό το αφιλόξενο – για ορισμένες ομάδες συμπολιτών μας – αστικό περιβάλλον αποτέλεσε, πριν από λίγες ημέρες, η πράξη ενός αστυνομικού στο κέντρο της Αθήνας, όταν μία γυναίκα με προβλήματα όρασης συνάντησε δυσκολίες όσον αφορά στη διάσχιση μιας διάβασης, σε πολυσύχναστο δρόμο.

Όταν αντιλήφθηκε το περιστατικό ο άντρας της Ελληνικής Αστυνομίας, έπιασε τη γυναίκα από το χέρι, διασχίζοντας μαζί της τη διάβαση. Με αυτό τον τρόπο διασφάλισε ότι η γυναίκα θα έφτανε με ασφάλεια στην απέναντι μεριά του δρόμου.

Αυτή η κίνηση ανθρωπιάς δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο, με πολλούς να σηκώνουν το κινητό τους ώστε να καταγράψουν την όμορφη στιγμή.

Αθήνα: Το βίντεο με τον αστυνομικό που βοηθάει την τυφλή γυναίκα

Το βίντεο δημοσιεύτηκε δημοσιεύτηκε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια προβολές.

Πολλοί, μάλιστα, αναζητούν τον συγκεκριμένο αστυνομικό, θέλοντας να του εκφράσουν τις ευχαριστίες του για τη χείρα βοηθείας που πρόσφερε στη γυναίκα.

Δείτε το βίντεο:

@simonsnopek Police in Greece and one of these moments which makes you still believe in humanity. Let's find this guy ??? #greece #athens #greecepolice #athenstravel #humanity #greecetravel #police ♬ River Flows in You – Yiruma

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα