Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Μεγάλη η πιθανότητα να ακυρωθούν και πάλι – Το Τόκιο μαστίζεται από τον κορονοϊό

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Η Ιαπωνία είναι στα πρόθυρα να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Η Ιαπωνία μετράει έως σήμερα συνολικά 240.954 θετικά κρούσματα κορονοϊού. Εκτός των κρουσμάτων, έχουν πεθάνει από κορονοϊό συνολικά 3.548 άτομα, ενώ 714 άνθρωποι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Το τελευταίο διάστημα η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα φαίνεται πως χειροτερεύει, καθώς τα θετικά κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται διαρκώς.

Οι κυβερνήτες του Τόκιο, της Chiba, της Kanagawa και της Saitama ζήτησαν πρόσφατα από την κυβέρνηση να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μόνο χθες Κυριακή, στη χώρα σημειώθηκαν περισσότερες από 3.000 νέες μολύνσεις, ενώ 816 από αυτές αφορούν στο Τόκιο.

Συνολικά 62.590 θετικά κρούσματα έχουν εντοπιστεί έως σήμερα στο Τόκιο, αριθμός μεγαλύτερος από όλες τις άλλες περιοχές της Ιαπωνίας. Στην περίπτωση που η χώρα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι νέες μολύνσεις πιθανώς θα επιβραδυνθούν και τα νοσοκομεία της χώρας θα πάρουν πολύτιμες ανάσες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το νόμο, ο πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το έκανε μάλιστα το 2020, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης την άνοιξη η οποία τελείωσε το Μάϊο. Ο τωρινός πρωθυπουργός Γιοσιχάιντ Σούγκα θεωρεί ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την οικονομία της χώρας.

Υπάρχει έντονη φημολογία ότι για ακόμα μία χρονιά θα ακυρωθεί η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων 2021

Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα, όσο δεν τίθεται ένα τέλος στην πανδημία, είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Προς το παρόν ο σχεδιασμός λειτουργεί με βάση τον προγραματισμό ότι τόσο οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Όσο και οι Παραολυμπιακοί αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά. Τόσο η χώρα όσο και η Ολυμπιακή επιτροπή αναζητούν τους τρόπους με τους οποίους οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με ασφάλεια.

Related posts

Σuναγερμός στον κανάλι Open πριν λίγο

Ανατpοπή φέτος με το Άγιο Φως

Αυτό είναι το τεράστιο Ελληνικό Σούπερ Μάρκετ που έφαγε πρόστιμο