Όμορφα νέα: Η «Κυρά του Έβρου» έχει πλέον δορυφορικό τηλέφωνο και ίντερνετ

Έβρος: Η 67χρονη ακρίτισσα, Άρτεμις έχει πλέον τηλέφωνο και ίντερνετ

Δεν έχει όρια η αγάπη της για τον Έβρο και δεν έχει σκεφτεί ποτέ να φύγει από τον τόπο καταγωγής της ακόμα και αν οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Αυτή είναι η ιστορία της 67χρονης ακρίτισσας, Άρτεμις Παπακωστίδου ή αλλιώς η «Κυρά του Εβρου» η οποία πρόσφατα απέκτησε τηλέφωνο και ίντερνετ.

Απέκτησε δορυφορικό τηλέφωνο και ίντερνετ, που θα της επιτρέψει να επικοινωνεί όχι μόνο με τις δύο κόρες της, αλλά και με όλο τον κόσμο, όπως και να ανοίξει το Instagram… για να μοιράζεται τη ζωή της στη μακρινή γωνιά της Ελλάδας.

«Νιώθω πολύ καλά που βρίσκομαι σε αυτό το σημείο της Ελλάδας και πολύ καλύτερα σήμερα, αφού με τίμησαν με την παρουσία τους και με την ωραία δορυφορική κεραία που έβαλαν και έτσι είμαι πολύ χαρούμενη», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ΜΠΕ Πρακτορείο 104,9 FM για τις ιδιομορφίες της ιδιαίτερης ζωής της.

«Τώρα θα μπορώ να επικοινωνώ με τα παιδιά μου, με τους φίλους μου και με όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα το σκεφτόμουν μην τελειώσει η κάρτα και χάσουμε και τα περισσευούμενά μας…», εξηγεί η κυρία Παπακωστίδου, που έχει κάνει τον συγκεκριμένο τόπο σπίτι της μαζί με τον «βράχο» της, όπως τον αποκαλεί, τον σύζυγό της Νίκο Παπακωστίδη.

Η «Κυρά του Έβρου» σημειώνει με έμφαση πως δεν νιώθει φόβο να ζει στην άκρη των συνόρων, ενώ δηλώνει υπερήφανη που έζησε τόσα χρόνια στη συγκεκριμένη γωνιά της Ελλάδας και «σηκώνει την ελληνική σημαία» δύο χιλιόμετρα από τη γειτονική Τουρκία πάνω από τη στέγη της καλύβας.

Η κυρία Άρτεμις από τον Έβρο θα έχει και Instagram

«Μόλις ενώσαμε το δορυφορικό τηλέφωνο της κυρίας Άρτεμης Παπακωστίδου, που πλέον θα έχει και φωνητική επικοινωνία αλλά και Instagram και πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα είναι σε επαφή με όποιον θέλει ζωντανά. Μέχρι σήμερα η κυρία Άρτεμις επικοινωνούσε μέσω Τουρκίας, καθώς οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, όπως συμβαίνει σε ακριτικά μέρη, δεν έχουν εγκαταστήσει πομπούς και είναι πάρα πολύ δύσκολο να επικοινωνήσει κάποιος. Θα έπρεπε μάλιστα, όπως της είχε εξηγηθεί, να πληρώσει μερικές χιλιάδες ευρώ για να έχει επικοινωνία στην καλύβα της», λέει στο Πρακτορείο FM 104,9 μιλώντας από την αυλή του ζευγαριού ο κ. Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat.

«Το νέο αίτημα τώρα της κυρίας Παπακωστίδου είναι να της φτιάξουμε λογαριασμούς στο Instagram, το Facebook ώστε να μπορεί να επικοινωνεί…», δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αθανάσιος Στάβερης.

«Για εμάς, τους Εβρίτες ή αυτούς που βρίσκονται στο Καστελλόριζο, δεν είναι περίεργο που είμαστε ακρίτες στα σύνορα της Ελλάδας. Όλοι (σ.σ.: όσοι κατοικούν σε αυτές τις γωνιές της Ελλάδας) δεν αισθάνονται φόβο. Όλοι όσοι ζούμε εδώ, είναι η πατρίδα μας και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε εδώ πέρα. Το μόνο που θέλουμε είναι την πολιτεία δίπλα μας», προσέθεσε από την πλευρά της και από το νέο της δορυφορικό τηλέφωνο η κυρία Άρτεμις, η «Κυρά του Έβρου» της Ελλάδας.

Related posts

Αφρικανική σκόνη: «Πνiγnκαν» Αρχαία Ολυμπία, Καλαμάτα και Κιάτο – Συγκλονιστικές εικόνες

Νέος σεισμός πριν από λίγο ταρακούνησε την Ελλάδα

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα