Ώρα δύσκολων αποφάσεων: Τα νέα μέτρα που κλειδώνουν άμεσα μετά τα 8.613 κρούσματα

by Τόνια Τζαφέρη

To τέταρτο κύμα της πανδημίας πιο ισχυρό από κάθε άλλη φορά

Μόνο την Τρίτη 9 Νοεμβρίου ανακοινώθηκαν 8.613 νέες μολύνσεις στην επικράτεια και πλέον η κυβέρνηση αναγκάζεται να βγάλει από τη «φαρέτρα» της νέα «όπλα» κατά της πανδημίας.

Στο τραπέζι βρίσκεται η επίταξη γιατρών, ένα μέτρο που αν ισχύσει τελικά θα εφαρμοστεί από την επόμενη Δευτέρα και με την αρχή να γίνεται από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Παράλληλα εξετάζεται η εκστρατεία πειθούς για τον εμβολιασμό ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο νέων μέτρων σε μέρη όπου παρατηρείται συνωστισμός, όπως τα σούπερ μάρκετ.

Πάντως, το κυβερνητικό επιτελείο αποκλείει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, θεωρώντας ότι θα πρόκειται για πισωγύρισμα, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει πλέον το όπλο του εμβολίου.

Ώρα δύσκολων αποφάσεων: Τα νέα μέτρα που κλειδώνουν άμεσα μετά τα 8.613 κρούσματα

Πανδημία: Σε απόλυτη πίεση τα νοσοκομεία της Βόρεια Ελλάδας

Στη Θεσσαλονίκη, το ΑΧΕΠΑ ξεκίνησε χθες την εφημερία με τρεις διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και γεμάτα κρεβάτια, με το προσωπικό να ανησυχεί για το πώς θα κυλήσει το βράδυ. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία επισκέφθηκε το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου που τις τελευταίες ημέρες δέχεται τεράστια πίεση από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, επεσήμανε πως δεν αποκλείεται να προστεθούν και νέες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να καλυφθούν οι πολύ αυξημένες ανάγκες για περιστατικά ασθενών τόσο σε μη Covid όσο και σε Covid.

Από την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν νέα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους οι οποίοι καλούνται να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, συζητείται το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τετραγωνικά μέτρα ανά πελάτη στα σούπερ μάρκετ, ώστε να μπαίνουν λιγότεροι.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κάθε μέτρου για τον περιορισμό της πανδημίας

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον «ΑΝΤ1», ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να απαιτηθεί η είσοδος με rapid test και στα σούπερ μάρκετ. «Με την έναρξη των μέτρων ελέγχουμε τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ. Αν απαιτηθεί θα μπει και περιορισμός. Αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται, όμως είναι στο τραπέζι» είπε χαρακτηριστικά.

Ώρα δύσκολων αποφάσεων: Τα νέα μέτρα που κλειδώνουν άμεσα μετά τα 8.613 κρούσματα

Επίσης, μιλώντας στον RealFm, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι μεταξύ των μέτρων «βρίσκεται η επανεξέταση της πυκνότητας των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα», σημείωσε, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να περιορίσουμε τον αρνητή στο να πάει να πάρει τα βασικά τρόφιμα. Υπάρχουν αρνητές που δεν κάνουν καν το rapid test, δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε, πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ. Αυτό που είπα και ισχύει είναι ότι επειδή έχουμε ένα όριο εισόδου στα καταστήματα, θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Αυτό μπορούμε να το επανεξετάσουμε».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν