Οργή κατοίκων στην Εύβοια: «Πάρτε τον Μητσοτάκη τηλέφωνο να στείλει ελικόπτερα τώρα»

Εύβοια: «Πάρτε τον Μητσοτάκη τηλέφωνο να στείλει ελικόπτερα τώρα»

Εύβοια: Πόσες ακόμη θλιβερές εικόνες έχουμε να αντικρύσουμε; Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βαρυμπόμπη. Είναι και η Εύβοια. Ευτυχώς στην Αττική κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο και να μην θρηνήσουμε θύματα. Οι εικόνες όμως της επόμενης ημέρας, με τις καμένες εκτάσεις και περιουσίες είναι θλιβερη.

Ανάλογη και ακόμη χειρότερη κατάσταση επικρατεί και στην Βόρεια Εύβοια. Έχει ξεσπάσει καταστροφική πυρκαγιά, την οποία οι κάτοικοι δεν μπορούν προφανώς να θέσουν υπό έλεγχο. Οι κάτοικοι ψάχνουν τις εναέριες δυνάμεις και παλεύουν μόνοι τους να σβήσουν τη φωτιά.

H βόρεια Εύβοια καταστρέφεται ολοσχερώς από τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεφύγει εκτός ελέγχου.

Η κατάσταση είναι εφιαλτική με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει συνδρομή εναέριων μέσων, ενώ πολλοί από αυτούς επιχειρούν με κίνδυνο τη ζωή τους να σβήσουν την πύρινη λαίλαπα που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή με κουβάδες και λάστιχα!

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από τις κραυγές αγωνίας των πολιτών που ξεσπούν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που καλύπτουν τις συνθήκες.

«Πάρτε τον Μητσοτάκη τηλέφωνο να στείλει ελικόπτερα τώρα. Πότε θα τα φέρει; Καήκαμε!» φωνάζει απεγνωσμένος σε ζωντανή σύνδεση ένας κάτοικος, ενώ μια γυναίκα προσθέτει με απελπισία: «Έχουμε χάσει τις δουλείες μας. Κανένα αεροπλάνο δεν πετάει για τρεις μέρες».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής εκατοντάδες σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους.

Οι δηλώσεις των κατοίκων για τις φωτιές της Εύβοιας

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη