Όσα δεν γνωρίζετε για την απόσυρση αυτοκινήτων: Η «τιμωρία» για όσους έχουν παλιά αυτοκίνητα

Παλιά αυτοκίνητα: Τι συμβαίνει με την απόσυρση τους

Αρκετοί είναι εκείνοι που θέλουν να δώσουν για απόσυρση το παλιό τους αυτοκίνητο, ωστόσο φαίνεται πως δεν είναι και μια τόσο απλή διαδικασία…

Δεν πρόκειται να αργήσει να έρθει, η απόσυρση για τα παλαιά αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει σχετική ανακοίνωση. 

Αυτή θα περιλαμβάνει, τα κριτήρια, καθώς και τις προϋποθέσεις. Από εκεί και πέρα, ο στόχος για τα επόμενα έτη είναι το 33,33% των αυτοκινήτων που πωλούνται να είναι ηλεκτροκίνητο ή να είναι υβριδικό. Εκτός από αυτό, θα επιβληθούν ποινές σε όσους κατέχουν παλαιά αυτοκίνητα. Ωστόσο, αυτό θα γίνει παράλληλα με την παραχώρηση κινήτρων για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων: Τι ανέφερε, ο κ. Καραμανλής στο ΣΚΑΙ

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής, είπε: «Σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκουμε να ρίξουμε το μέσο όρο ηλικίας των αυτοκινήτων οποίος είναι ο διπλάσιος από τον αντίστοιχο μέσο όρο της ΕΕ. Αυτό που λέμε να κάνουμε είναι να βάλουμε με το υπουργείο Περιβάλλοντος ένα Περιβαλλοντικό Τέλος στα παλαιά ΙΧ. Να κάνουμε μια διαδικασία ώστε να πριμοδοτούμε τα πιο καινούρια αυτοκίνητα. Να μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα ΙΧ 5ετίας χωρίς να πληρώνει τρελούς δασμούς».

Στην ουσία πρόκειται για ένα είδος τιμωρίας όσων έχουν παλαιά οχήματα και τα χρησιμοποιούν. Ακόμα όμως δεν γνωρίζουμε αν το περιβαλλοντικό τέλος θα ενσωματωθεί στα τέλη κυκλοφορίας με αποτέλεσμα την αύξηση τους ή θα είναι κάποιο χαράτσι ή την ηλικία των «παλαιών» οχημάτων στα οποία θα εφαρμοστεί.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την διαδικασία απόσυρσης παλιών αυτοκινήτων

Το «πάντρεμα» ωστόσο του παριβαλλοντικού τέλους και της ανακοίνωσης των προϋποθέσεων για την απόσυρση αυτοκίνητων φαίνεται πως θα οδηγήσει στο ξεπάγωμα της αγοράς αυτοκινήτων η οποία στην ουσία το τελευταίο δίμηνο έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόσυρση αυτοκινήτων θα περιλαμβάνει «μπόνους» πολλές χιλιάδες ευρώ για αγορά, ελεύθερη είσοδο στο δακτύλιο, ελεύθερο πάρκινγκ στην Αθήνα και πιθανόν έκπτωσεις στα διόδια.

Σκοπός είναι να αποτελέσουν ένα δέλεαρ για επίδοξους αγοραστές. Τέλος, τις επόμενες μέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Μεταφορών και Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα