«Όταν συνάντησα τον πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη σταμάτησα να είμαι δημοσιογράφος»

Πατέρας Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Όταν τον συνάντησα σταμάτησα να είμαι δημοσιογράφος»

Πατέρας Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Όταν τον συνάντησα σταμάτησα να είμαι δημοσιογράφος»

Πατέρας Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Είναι από τις στιγμές που κάποια πράγματα ξεπερνούν τον αρχικό σκοπό τους. Έτσι κι εγώ όταν συνάντησα στο Ρέθυμνο τον πατέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέα, σταμάτησα να είμαι δημοσιογράφος. Δεν τον ρώτησα τίποτα για τον γιο του. Τον άφησα να με πάει όπου ήθελε. Και με πήγε. Στην ψηλή κορφή του βουνού όπου κάθεται και προσέχει τα πρόβατά του. Εκεί όπου συλλογιέται. Ελεύθερα. Και συλλογιέται με όλες τις ανθρώπινες αξίες. Παρόλο που οι άνθρωποι τον πλήγωσαν και του πήραν ο, τι πολυτιμότερο είχε. Συγκλονίστηκα από τη δύναμη του, τη στωικότητα του, την απλή αλλά τόσο καθαρή σκέψη του. Αλλά και ένιωσα, τον βαθύ, βουβό πόνο του.»

Πατέρας Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Όταν τον συνάντησα σταμάτησα να είμαι δημοσιογράφος»

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, μίλησε για τη ζωή του βοσκού και για τη φιλία

«Ο βοσκός δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα. Προσέχει τα ζώα του, μεγαλώνει με αυτά, μπορεί να καταλάβει τι θέλουν. Οι αξίες που γνωρίζω εγώ μπορεί να είναι λάθος για τον σημερινό κόσμο. Λέξεις όπως τίμιος και ηθικός, μπορεί σήμερα να έχουν ακόμα και αρνητική ερμηνεία»

«Η ευγένεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια έχουν γίνει μειονεκτήματα στον άνθρωπο. Αυτό έχω αισθανθεί. Η φιλία είναι σπουδαίο αγαθό. Είμαι εγώ λάθος ή είναι οι άλλοι σωστοί;», αναρωτήθηκε και τόνισε πως ο ίδιος έχει μάθει να λέει την αλήθεια και ότι αισθάνεται.

Ακόμα μίλησε, για τη σχέση των Κρητικών με τη ρακί, ενώ χαρακτήρισε το Σελί Ρεθύμνου, τον τόπο καταγωγής του «Γη της Επαγγελίας».

«Λύρα, Λεβεντιά και Μνήμη: Το Ρέθυμνο σε μια Ζωή Αλλιώς» – Η εκπομπή του Ertflix που «έκοψε την ανάσα»

Στην εκπομπή, ξεχώρισε η κατάθεση ψυχής του κ. Ανδρέα Γιακουμάκη, πατέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo