Ουκρανία: Βόμβα από Ζελένσκι – «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες με την Ρωσία»

by Εύα Ζαχαριάδη

Ουκρανία: Δήλωση – βόμβα από τον Ουκρανό πρόεδρο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως είναι έτοιμος για τις διαπραγματεύσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ωστόσο ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε μια δήλωση – βόμβα, που είναι το χειρότερο σενάριο για όλους.

Ουκρανία: Βόμβα από Ζελένσκι – «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες με την Ρωσία»

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι εάν αποτύχουν οποιεσδήποτε απόπειρες διαπραγμάτευσης, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η μάχη μεταξύ των δύο χωρών θα οδηγήσει σε «έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις μαζί του. Ήμουν έτοιμος τα δύο τελευταία χρόνια. Και νομίζω ότι χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι στο CNN, σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της Ουκρανίας

«Αν υπάρχει μόνο 1% πιθανότητα να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, νομίζω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία. Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Μπορώ να σας πω για το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων -σε κάθε περίπτωση, χάνουμε ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αθώους ανθρώπους στο έδαφος», είπε.

Και συνέχισε: «Οι ρωσικές δυνάμεις ήρθαν να μας εξοντώσουν, να μας σκοτώσουν. Και μπορούμε να αποδείξουμε με την αξιοπρέπεια του λαού μας και του στρατού μας ότι είμαστε σε θέση να καταφέρουμε (σ.σ.: εναντίον της Ρωσίας) ένα ισχυρό πλήγμα, είμαστε σε θέση να αντεπιτεθούμε. Όμως, δυστυχώς, η αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να διαφυλάξει τις ζωές. Επομένως, νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε σχήμα, οποιαδήποτε ευκαιρία για να έχουμε τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε, τη δυνατότητα να μιλήσουμε με τον Πούτιν. Αλλά αν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν