Οξυά Καρδίτσας: Συγκλονιστική διάσωση έξι εγκλωβισμένων ανθρώπων – <>

Οξυά Καρδίτσας: Το σκηνικό διάσωσης των έξι ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί.

Οξυά Καρδίτσας: <<Είμαστε λίγοι αλλά ζωντανοί>> δήλωσε με ανακούφιση η έγκυος Ελένη Τόλια η οποία ήταν ανάμεσα στους έξι εγκλωβισμένους από το χωριό Οξυά στη Καρδίτσα.

Με επιτυχία έφτασε στο τέλος η επιχείρηση απεγκλωβισμού στο χωριό Οξυά. Εξαιτίας των λεπτών χειρισμών και χάρη στις προσεκτικές κινήσεις που έκαναν οι χειριστές των δύο ελικοπτέρων που είχαν αναλάβει τη διάσωση των έξι ανθρώπων. Το ένα ελικόπτερο προσγειώθηκε σ’ ένα μικρό τμήμα του δρόμου για να πραγματοποιηθεί η διάσωση και το δεύτερο ελικόπτερο πέταγε για πολλή ώρα πάνω από το χωριό μέχρι να γίνει η επιβίβαση της δεύτερης ομάδας που διασώθηκε.

Διάσωση στο νομό Καρδίτσας στο χωριό της Οξυάς: Ο απεγκλωβισμός των έξι ανθρώπων και οι δηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Τόλια με την 1,5 έτους κόρη της, Άννα, καθώς και μια 62χρονη ηλικιωμένη ήταν τα μέλη της πρώτης ομάδας που διασώθηκε.

Ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που ανέλαβε τον συντονισμό της επιχείρησης, δήλωσε τα εξής «οι άνθρωποι που έπρεπε να δισωθούν έχουν διασωθεί. Έχουμε σε εξέλιξη επιχείρηση για να μεταφερθούν τρόφιμα στους υπόλοιπους. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να χρήζει μεταφοράς». Σχετικά με το ζευγάρι των ηλικιωμένων ηλικίας 94 και 92 ετών, δήλωσε πως ένας συγγενής τους θα μεταφερθεί στο χωριό προκειμένου να μείνει με τους ηλικιωμένους μέχρι την Τετάρτη που ο δρόμος θα είναι ανοιχτός.

«Φοθήθηκα πάρα πολύ, έκλαιγα»

«Εμείς καλά είμαστε, ανησυχούμε για τους εγκλωβισμένους. Κάντε προσπάθειες να αποκατασταθεί ο δρόμος. Νιώθω ανακουφισμένη. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις συνθήκες, δεν περιμέναμε τον Ιανό. Μακάρι να μπορούσαμε να κάτσουμε με τους συγχωριανούς μου» δήλωσε η κυρία Τόλια.

Επιπλέον δήλωσε «δεν έχουμε ακόμα ρεύμα και νερό, ζητάμε άμεση αποκατάσταση για προσωρινή πρόσβαση στο Μουζάκι». Σύμφωνα με τα λεγόμενα της «κανείς δεν θέλει να φύγει».

«Φοβήθηκα πάρα πολύ, έκλαιγα. Φοβήθηκα για την κόρη μου. Δόξα τω Θεώ, η Πολιτεία έκανε τα πάντα, ήρθαν τα παιδιά και ευχαριστούμε πολύ», είπε η 62χρονη καρκινοπαθής.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό