Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Αυτά είναι τα πέντε στάδια που θα επανέλθει ο ασφαλής τουρισμός το 2021

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Τι ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Ο τουρισμός και τα αεροπορικά ταξίδια έχουν επηρεαστεί περισσότερο από κάθε άλλο τομέα λόγω πανδημίας. Λόγω του ότι τα σύνορα ανοιγόκλειναν και εξακολουθούν να ανοιγοκλείνουν σε πολλές χώρες, ο κόσμος δε μπορεί να ταξιδέψει. Η πλειοψηφία μάλιστα δεν το επιθυμεί, καθώς φοβάται για τη διάδοση και τη διασπορά μέωσ της επαφής με άλλο κόσμο.

Είναι αμφίβολο το εάν θα μπορέσουν οι αεροπορικές εταιρίες και ο τουρισμός γενικότερα το 2021 να επανέλθουν στα ασφαλή επίπεδα πριν κορονοϊού. Χθες, ο κ. Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε στην 7η Συνάντηση της Παγκόσμιας Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Τις πέντε προτάσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή στα ασφαλή ταξίδια μέσα στο 2021.

Η προεδρία της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού έχει ανατεθεί στην Ελλάδα. Οι πέντε προτάσεις παρουσιάστηκαν από τον κ. Θεοχάρη και τη Τεχνική Ομάδα.

Δείτε αναλυτικά τις προτάσεις για την επιστροφή στα ασφαλή ταξίδια το 2021 στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Στις προτάσεις συγκαταλέγονται η επίλυση των υλικοτεχνικών προκλήσεων, αυτών δηλαδή που έχουν να κάνουν με τη διανομή των εμβολίων ανά χώρα. Αλλά και στο πόσο σημαντικά είναι τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Tests). Επιπρόσθετα, η δεσπόζουσα σημασία θα πρέπει να δοθεί και στα ψηφιακά έγγραφα υγείας, τα γνωστά ως υγειονομικά διαβατήρια. Αυτά θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη μετακίνηση των ταξιδιωτών από τη μία χώρα στην άλλη.

Μεγάλη σημασία έχει επίσης και η ροή των πληροφοριών, για αυτό θα πρέπει να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες στο μεγαλύτερο βαθμό. Η τελευταία πρόταση αφορά στον IATA και στην πρόσφατη έκδοση του πρακτικού οδηγού με τίτλο «Ασφαλές Άνοιγμα των Συνόρων». Θα εξεταστεί διεξοδικά τόσο αυτή η πρωτοβουλία όσο και άλλες σχετικές με τον τουρισμό από τον IATA.

Related posts

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο

Σuναγερμός στη Μέση Ανατολή πριν λίγо, έγινε αuτό που όλоι φοβоύνται

Ανατριχιαστιές εξελίξεις για τα Τέμπη: Yπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών πριν λίγο