Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά στην ιστορία του τουρισμού

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Η ζημία που υπέστη ο τουρισμός από τον κορονοϊό ήταν τεράστια

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Η χειρότερη χρονιά στην ιστορία του τουρισμού ήταν το 2020. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, οι διεθνείς αφίξεις μειώθηκαν κατά 74%! Οι οικονομικές απώλειες από αυτή την μείωση υπολογίζονται στα 1,3 τρις. δολάρια, δηλαδή 11 φορές περισσότερες από την οικονομική κρίση του 2009.

Η πανδημία οδήγησε τα κράτη να λαμβάνουν περιοριστικά μέτρα, να κλείνουν τα σύνορά τους. Ακόμα και να υποβάλλουν τους επισκέπτες σε τεστ και καραντίνα. Όλα αυτά συντέλεσαν ανασταλτικά προς τους ταξιδιώτες πολλοί εκ των οποίων θεώρησαν φρόνιμο να μην ταξιδέψουν.

Η μοναδική ελπίδα είναι ο κορονοϊός να υποχωρήσει μέσα στο 2021 είτε τα εμβόλια να δημιουργήσουν ένα κλίμα ασφάλειας. Έτσι ώστε ο κόσμος να ταξιδέψει ξανά και να μπορέσουν οι αεροπορικές εταιρίες να καλύψουν τις οικονομικές ζημίες τους.

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Η χειρότερη χρονιά το 2020

Δείτε τι ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμό για τον τουρισμό το 2020

Ο Zurab Pololikashvili ανέφερε «Ενώ έχουν γίνει πολλά για να καταστεί δυνατή η ασφάλεια των διεθνών ταξιδιών, γνωρίζουμε ότι η κρίση έχει τελειώσει. Η εναρμόνιση, ο συντονισμός και η ψηφιοποίηση των μέτρων μείωσης των κινδύνων που σχετίζονται με τα ταξίδια COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών δοκιμών, ανίχνευσης και εμβολιασμού, είναι ουσιαστικά θεμέλια για την προώθηση ασφαλών ταξιδιών και την προετοιμασία για την ανάκαμψη του τουρισμού, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo