Παγκόσμιος συναγερμός: Εμφανίστηκε θανατηφόρος ιός που δεν ελέγχεται – Τα συμπτώματα

by Maria Giannoutsou
Παγκόσμιος συναγερμός: Εμφανίστηκε θανατηφόρος ιός που δεν ελέγχεται – Τα συμπτώματα

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΠΟΥ καθώς ο απολογισμός των νεκρών από τον μυστηριώδη ιό που έχει εμφανιστεί στη Νιγηρία έχει αυξηθεί κατακόρυφα

Η κατάσταση στη Νιγηρία πυροδοτεί συναγερμό στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), καθώς ο αριθμός των θυμάτων από τον μυστηριώδη ιό που έχει εμφανιστεί στη χώρα αυξάνεται επικίνδυνα. Αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η κατάσταση είναι εκτεταμένη και δύσκολο να ελεγχθεί.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση της Νιγηρίας επιβεβαίωσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση των παιδιών στη Zamfara, ύστερα από μια μακρά περίοδο μάχης με μια άγνωστη ασθένεια. Η αύξηση των κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία για την υγεία και την ασφάλεια του πληθυσμού, ενώ οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Ωστόσο, μόλις δύο ημέρες αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι 13 άνθρωποι –παιδιά και γυναίκες– έχουν πεθάνει και ότι περισσότεροι από 500 έχουν πλέον επιβεβαιωθεί πως νοσούν. Παγκόσμιος συναγερμός: Εμφανίστηκε θανατηφόρος ιός που δεν ελέγχεται – Τα συμπτώματα

Παγκόσμιος συναγερμός: Εμφανίστηκε θανατηφόρος ιός που δεν περιορίζεται
Η πηγή της επιδημίας του ιού έχει επίσης επιβεβαιωθεί ότι προέρχεται από το χωριό Τσιμπίρι, με έναν αξιωματούχο να ισχυρίζεται ότι «δεν μπορεί να περιοριστεί». Ένας εκπρόσωπος είπε: «Η ασθένεια φαίνεται να εξαπλώνεται, κρούσματα εμφανίζονται σε γειτονικές περιοχές, δεν ξέρουμε πως μπορεί να περιοριστεί»

Η Δρ Aisha Anka, η πολιτειακή υπουργός Υγείας, επιβεβαίωσε τους θανάτους σε δήλωση της στον Τύπο νωρίτερα, και μοιράστηκε επίσης λεπτομέρειες για την ασθένεια και τα συμπτώματα που οδήγησαν στους θανάτους.

Κοιλιακό πρήξιμο καθώς και υγρό στην κοιλιά, μεγέθυνση ήπατος και σπλήνας, πυρετός και γενική αδυναμία του σώματος καταγράφηκαν όλα ως συμπτώματα της νόσου που πιστεύεται ότι εξαπλώνεται στη Νιγηρία.

Ο Δρ Anka αργότερα επιβεβαίωσε ότι η ασθένεια είχε εξαπλωθεί σε τρία χωριά με την ασθένεια που εντοπίστηκε στο Maradun, το Shinkafi και το Gusau. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν επίσης τα κρούσματα. Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων έχει ενημερωθεί για τα ενημερωμένα κρούσματα και τους θανάτους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια φάση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για τον περιορισμό του αυξανόμενου αριθμού μόλυνσης.

Προτεινόμενα