Παγώνη: Να ανοίξουν τα σχολεία με εβδομαδιαία τεστ σε μαθητές και καθηγητές

Παγώνη: Δείτε αναλυτικά τι ανέφερε για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων

Παγώνη: Χθες ανακοινώθηκαν 716 νέα κρούσματα κορονοϊού. Επίσης καταγράφηκαν 18 νέοι θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 268. Από ό,τι φαίνεται τα αυξημένα κρούσματα επιμένουν και μάλιστα η πλειοψηφία αυτών εντοπίζεται στην Αττική (313). Ακόμα, σε 66 ανέρχονται συνολικά τα επιβεβαιωμένα περιστατικά του μεταλλαγμένου, βρετανικού στελέχους του ιού στη χώρα.

Με αυτά τα δεδομένα και ενώ η έξαρση του ιού παραμένει, είναι αμφίβολο εάν θα ανοίξουν τελικά την ερχόμενη Δευτέρα 1/2 τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Όπως ανέφερε η κα. Παγώνη έχουν αυξηθεί σημαντικά και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ασκείται πίεση στο ΕΣΥ.

Όπως ανέφερε «Η Επιτροπή είναι σε πολύ δύσκολη φάση, γιατί υπάρχουν πιέσεις και δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. Οι πιέσεις έχουν να κάνουν με τα καταστήματα που πρέπει να δουλέψουν, με την οικονομία. Η κατάσταση δεν είναι δραματική, απλώς προσπαθούν να προλάβουν να μη γίνει δραματική. Πρέπει να γίνει μια σωστή διαχείριση και με σωστά μέτρα. Με τα κρούσματα που έχουμε σήμερα, αν αυξηθούν τα τεστ πάνω από τις 35.000 και πάμε γύρω στις 50.000 καθημερινά και προσέξουμε τα μέσα μεταφοράς, μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία με μεγάλη προσοχή και με τεστ κάθε εβδομάδα σε μαθητές και καθηγητές».

Παγώνη: Να ανοίξουν τα σχολεία με τεστ σε μαθητές και καθηγητές

Εκτός από την Ματίνα Παγώνη, ο κ. Καπραβέλος προειδοποιεί ότι πρέπει να αποφευχθεί το τρίτο κύμα

Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ανέφερε «Επειδή εμείς στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα ζήσαμε έναν εφιάλτη με τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος, ο εφιάλτης μας είναι η σφοδρότητα του τρίτου κύματος. Πρέπει να αποτρέψουμε αυτή τη σφοδρότητα, γιατί δεν υπάρχει πολιτική μαζικών εμβολιασμών λόγω της διαθεσιμότητας των εμβολίων, ο ιός έχει γίνει πιο επικίνδυνος και οι καιρικές συνθήκες των ευνοούν πάρα πολύ.

Για αυτό πρέπει να υπάρξει προσοχή στη χαλάρωση και να γίνει με αυστηρά υγειονομικά κριτήρια. Να μη ληφθούν οριζόντια μέτρα, να μην κλείσουν τα πάντα. Πρέπει όμως να τεθούν χρονικοί περιορισμοί, τα SMS ήταν μια κοροϊδία, όλος ο κόσμος ήταν έξω».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα