Παγώνη: «Πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός μικρών παιδιών, ηλικίας 12-15 ετών»

Παγώνη: «Πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός μικρών παιδιών, ηλικίας 12-15 ετών»

Παγώνη: Τα παιδία 12-15 ετών, πρέπει να εμβολιαστούν

Παγώνη: Έντονο φόβο εξέφρασε σε δηλώσεις της η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Συγκεκριμένα, τόνισε πως σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, υπάρχει περίπτωση να ζήσουμε τα δεινά του περσινού χειμώνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επισήμανε ότι πρέπει πάση θυσία να μην φτάσουμε τα 4.000 κρούσματα την ημέρα. 

«Δεν πρέπει να τα φτάσουμε, γιατί αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από non covid ασθενείς. Ήδη έχουμε πάρει κρεβάτια από τις ΜΕΘ Covid και τα έχουμε κάνει non covid, γιατί είχαν μείνει πίσω τα χειρουργεία. Τώρα κάνουμε χειρουργεία που έπρεπε να έχουν γίνει πριν 7-8 μήνες και ακόμα είμαστε στους 3 μήνες. Μας σώζει μόνο το γεγονός ότι τα κρούσματα είναι ηλικίας 14-24 ετών, που σημαίνει ότι το περνάνε στο σπίτι»

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Το πρόβλημα είναι οι 60αρηδες και άνω και ειδικά με υποκείμενα νοσήματα που δεν έχουν εμβολιαστεί, γιατί πολλοί από αυτούς θα καταλήξουν στις μονάδες. Ο καθένας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα έχουμε ίδιο χειμώνα με τον περυσινό εάν δεν τελειώσουμε τους εμβολιασμούς μέχρι τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι δεν μπορούμε να έχουμε πάλι lockdown, αλλά σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας θα ληφθούν τοπικά περιοριστικά μέτρα, ανάλογα με τα ποσοστά εμβολιασμού σε κάθε περιοχή.

Ερωτηθείσα σχετικά με την εστίαση, υπογράμμισε: «Μικτό εστιατόριο σε κλειστό χώρο δεν μπορεί να υπάρξει», προσθέτοντας ότι όταν κάποιος πάει σε ένα μαγαζί, θέλει να χαλαρώσει. «Δεν μπορώ εγώ δίπλα μου να νοιάζομαι αν ο διπλανός μου έχει εμβολιαστεί»

Παγώνη: «Πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός μικρών παιδιών, ηλικίας 12-15 ετών»

Οι δηλώσεις της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά για τους εμβολιασμούς των παιδιών

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς των παιδιών και τις αντιρρήσεις που φέρνουν οι γονείς, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, σημείωσε:

«Πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός και πιο μικρών παιδιών, ηλικίας 12-15 ετών προτείνοντας τα εμβόλια να γίνονται στα σχολεία και οι παιδίατροι, οι οποίοι χαίρουν της εμπιστοσύνης των γονέων, να μπουν στην πρώτη γραμμή»

Σε κυβερνητικό επίπεδο, δήλωσε: «Από εδώ και πέρα η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει τρέχοντας τους εμβολιασμούς». Μάλιστα, πρότεινε να μεταβούν στα νησιά συνεργεία προκειμένου να κάνουν εμβολιασμούς στις πλατείες. Έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν και αυτοί που κάνουν τις διακοπές τους και αναβάλλουν το ραντεβού.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα