«Πάγωσαν» όλοι με τη δήλωση του Κώστα Γιαννόπουλου για το «Χαμόγελο του Παιδιού» που κάνει το γύρο του διαδικτύου

«Πάγωσαν» όλοι με τη δήλωση του Κώστα Γιαννόπουλου για το «Χαμόγελο του Παιδιού» που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Κώστας Γιαννόπουλος: Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του για το «Χαμόγελο του παιδιού»

Ο Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» και ο ίδιος δεν δίστασε να ξεσπάσει με τα δημοσιεύματα που αφήνουν υπόνοιες για την οικονομική διαφάνεια της ΜΚΟ, «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ο δημοσιογράφος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι επιδιώκεται η δημιουργία εντυπώσεων για τον κλονισμό της εμπιστοσύνης του οργανισμού.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνέχεια του ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου που δημοσιεύεται», σήμερα, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», με τίτλο «Στο μικροσκόπιο “Το Χαμόγελο του Παιδιού”».

Επισημαίνει ότι:

Ο δημοσιογράφος του «Βήματος» ουδέποτε επικοινώνησε με τον Οργανισμό, τόσο ενόψει, όσο και κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του έρευνας για σχετικές δηλώσεις-απαντήσεις επί των σημείων του ρεπορτάζ.

Επιδιώκεται ξεκάθαρα η δημιουργία εντυπώσεων — οι οποίες πρόκειται να αναλυθούν και καταρριφθούν ακολούθως — με στόχο τον κλονισμό της εμπιστοσύνης του κόσμου που στηρίζει το έργο του, αδιάκοπα, εδώ και 27 χρόνια, σε συνέχεια δημοσιευμάτων σχετικά με άλλους φορείς και ΜΚΟ.

Όλα τα οικονομικά στοιχεία που περιέχονται στο ρεπορτάζ βρίσκονται σταθερά αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, και άλλα στοιχεία που αναφέρονται ο Οργανισμός αναρωτιέται πώς δημοσιοποιήθηκαν σε δημοσιογραφικούς κύκλους.

Εν όψει της αυριανής Συνέντευξης Τύπου στις 12μ.μ. που θα πραγματοποιήσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στους χώρους του (Γαρυττού 80, Αγ. Παρασκευή 15343) με στόχο την αναλυτική απάντηση σε όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, παρακάτω επιγραμματικά οι τοποθετήσεις του Οργανισμού στα βασικά σημεία.

«Πάγωσαν» όλοι με τη δήλωση του Κώστα Γιαννόπουλου για το «Χαμόγελο του Παιδιού» που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Αναφορικά με τον έλεγχο, που όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαχρονικά δέχεται ελέγχους από κρατικούς φορείς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, γεγονός που αποζητά, χαιρετίζει όπως και τον έλεγχο που υποστηρίζει το δημοσίευμα ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Αναφορικά με την έρευνα που επικαλείται:

Στην πιο πρόσφατη πανελλαδική έρευνα (Νοέμβριος 2022) που αφιλοκερδώς διενήργησε η εταιρεία Focus Bari για τον Οργανισμό, προέκυψαν τα παρακάτω βασικά σημεία:

Στην 1η θέση και με ποσοστό 94% αναγνωρισιμότητας βρίσκεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανάμεσα στις ΜΚΟ της χώρας.

Το 88% θεωρεί ότι προσφέρει ουσιαστικό έργο στην κοινωνία.

Το 86% θεωρεί ότι έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία στην αντιμετώπιση περιστατικών και φροντίδας παιδιών στην Ελλάδα.

Το 85% θεωρεί ότι έχει τη δύναμη να κινητοποιεί τις Αρχές και τους πολίτες.

Το 79% των Ελλήνων έχουν θετική εντύπωση για το έργο του Οργανισμού, σημειώνοντας αύξηση 8% από το 2021.

Το 78% θεωρεί ότι αποτελεί τον πιο αξιόπιστο μη κυβερνητικό φορέα στην Ελλάδα, σημειώνοντας αύξηση 21,9% από το 2021.

«Πάγωσαν» όλοι με τη δήλωση του Κώστα Γιαννόπουλου για το «Χαμόγελο του Παιδιού» που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Αναφορικά με την εξωστρέφεια του Οργανισμού:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με δική του πρωτοβουλία δημοσιοποιεί:

Ετησίως τον ισολογισμό του και τις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών

Δύο φορές ετησίως τα στατιστικά στοιχεία όλων των υπηρεσιών και δράσεών του

Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης

Στα 27 χρόνια δράσης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει απευθυνθεί χωρίς καμία καθυστέρηση και με απόλυτη διαφάνεια στις αρμόδιες Αρχές (Αστυνομικές και Εισαγγελικές) για να επιλυθούνπροβλήματα ή να καταγγείλει περιστατικά που έχουν προκύψει σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό, συνεργάτες, υποστηριζόμενα παιδιά και οικογένειες και έχει ακολουθήσει στο ακέραιο την προβλεπόμενη, από τις Αρχές, διαδικασία.

Ετήσιο οικονομικό έλεγχο από την ανεξάρτητη διεθνή εταιρεία ορκωτών ελεγκτών Ernst and Young.

Έλεγχο από διεθνείς φορείς π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο κατάθεσης προτάσεων και πιστοποιήσεων, όπως ένταξη του Οργανισμού στη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO).

Έλεγχο για την πιστοποίηση του Οργανισμού και των υπηρεσιών του από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Σημειώνεται ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πιστοποιήθηκε για δεύτερη φορά για την παροχή πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας. Η πιστοποίησή ισχύει μέχρι το 2024.