Παίρνουν τα μέτρα πίσω: Όσα αλλάζουν σε γήπεδα, καφέ και εστίαση

by Τόνια Τζαφέρη

Πανδημία: Τι αλλάζει στα μέτρα που ισχύουν

Η νέα μετάλλαξη έχει φέρει νέα δεδομένα και προφανώς νέα μέτρα, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ από τις 27 Ιανουαρίου και έχουν την μορφή ενός “μίνι lockdown”.

Την Τετάρτη λοιπόν, 12 Ιανουαρίου αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να επανεξετάσει τα μέτρα που έλαβε στις 27 Δεκεμβρίου.

Παίρνουν τα μέτρα πίσω: Όσα αλλάζουν σε γήπεδα, καφέ και εστίαση

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να δοθεί το «πράσινο φως» για να επανέλθει η μουσική σε καφετέριες και μπαρ στα οποία όμως θα απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες. Ωστόσο δεν είναι βέβαιο μέχρι στιγμής, αν θα αρθεί το μέτρο του κλεισίματος της εστίασης τα μεσάνυχτα.

Επίσης, τα νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ προβληματισμός υπάρχει για τα γήπεδα.

Οι σκέψεις της κυβέρνησης για το ποια μέτρα θα αναιρεθούν

Οι ειδικοί βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στις ομάδες της Super League, οι οποίες έχουν πληγεί σημαντικά από την επέλαση της μετάλλαξης «Όμικρον», εμφανίζονται προβληματισμένοι για το αν θα διευρύνουν το όριο των 1.000 φιλάθλων που ισχύει σήμερα.

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει η μουσική ή να ληφθούν άλλα μέτρα από την επόμενη Δευτέρα ο κ. Οικονόμου απάντησε πως την Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών, θα γίνουν εισηγήσεις και η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις τις οποίες θα ανακοινώσει έγκαιρα.

«Την Τετάρτη υπάρχει η νέα συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών. Σταθμίζονται τα δεδομένα, αξιολογούνται, θα γίνουν οι εισηγήσεις της και η Κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της, τις οποίες θα ανακοινώσει έγκαιρα», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παίρνουν τα μέτρα πίσω: Όσα αλλάζουν σε γήπεδα, καφέ και εστίαση

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι υποστηρίζουν πως από την στιγμή που η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων δεν επιβαρύνει ιδιαιτέρως το σύστημα υγείας και σε συνδυασμό με την θετική πορεία των εμβολιασμών για την τρίτη δόση, εμφανίζονται έτοιμοι να χαλαρώσουν ορισμένα από τα μέτρα που έχουν ήδη λάβει, ωστόσο η μάσκα θα εξακολουθήσει να είναι υποχρεωτική σε όλους του χώρους.

Καθοριστική η τρίτη δόση για τα νέα μέτρα

Παράλληλα, το γεγονός πως μειώνεται η διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους επτά μήνες για όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, σφίγγει τον κλοιό στους πολίτες που ακόμα δεν έχουν κλείσει ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς στην περίπτωση που δεν το πράξουν, θα χάσουν τα προνόμια που έχουν οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Σημειώνεται, πως την Κυριακή 16 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών για να κάνουν την πρώτη δόση και από τη Δευτέρα θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα.

Παίρνουν τα μέτρα πίσω: Όσα αλλάζουν σε γήπεδα, καφέ και εστίαση

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo