Πανελλαδικό lockdown: Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό

Πανελλαδικό lockdown: Απαγόρευση μετακίνησης για 3 εβδομάδες – Δείτε αναλυτικά τα μέτρα

Πανελλαδικό lockdown: Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η χώρα θα τεθεί σε καθεστώς lockdown από το Σάββατο 7/11 στις 6 το πρωί. Το lockdown θα είναι διάρκειας 3 εβδομάδων, ενώ όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός «Οδηγός για τις αποφάσεις μας τα επιδημιολογικά δεδομένα», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας πως «υπάρχει φόβος για τις οικονομικές επιπτώσεις για τα νέα μέτρα». Παράλληλα τόνισε πως «θέλουμε τους πολίτες σύμμαχους».

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι «Επέλεξα διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα, γιατί οδηγός στις αποφάσεις μας είναι τα επιστημονικά δεδομένα. Ξέρω ότι υπάρχει ανησυχία και φόβος για τα μέτρα που θα εξαγγείλουμε. Θα προσπαθήσουμε όμως να δώσουμε πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται. Θέλουμε τους πολίτες σύμμαχους στη νέα προσπάθεια. Είμαστε μία ομάδα. Τα επιστημονικά δεδομένα δεν πρέπει να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης. Οι πολιτικές αποφάσεις είναι κυβερνητικές αλλά τα επιστημονικά δεδομένα είναι αδιαμφισβήτητα».

Πανελλαδικό lockdown: Δείτε αναλυτικά τα μέτρα του lockdown

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ στη διάρκεια του πανελλαδικού lockdown στη χώρα

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «Δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο με την περασμένη άνοιξη. Μια σημαντική αλλαγή θα είναι ότι τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής θα είναι ανοιχτά. Κλειστά γυμνάσια, λύκεια, θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση».

Παράλληλα, κανονικά θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί σταθμοί.

Όσο για τα επιδόματα για τη στήριξη εργαζομένων και ανέργων, αυτά είναι τα εξής:

Εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής για το Νοέμβριο θα λάβουν ενίσχυση 800 ευρώ στις αρχές Δεκεμβρίου,

Επεκτείνονται κατά δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας,,

Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ στους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους (περίπου 130.000).

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν