Πανελλήνιες εξετάσεις: Θα διεξαχθούν κανονικά – Θα παραταθεί το σχολικό έτος με λιγότερες διακοπές

Πανελλήνιες εξετάσεις: Λιγότερες θα είναι οι διακοπές των μαθητών το Πάσχα και το καλοκαίρι

Πανελλήνιες εξετάσεις: Τα σχολεία παραμένουν εδώ και πολλούς μήνες κλειστά. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε εξαιτίας της πανδημίας. Καθώς τα παιδιά έχουν χάσει την καθημερινότητά τους, τους φίλους τους και φυσικά η διά ζώσης εκπαίδευση δεν έχει καμία σχέδη με την τηλεκπαίδευση.

Στην δυσκολότερη θέση όλων είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται γις τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Τα παιδιά αυτά βιώνουν μία κατάσταση στρες έτσι κι αλλιώς λόγω διαβάσματος. Αλλά το lockdown έχει επιδράσει ακόμα χειρότερα προς αυτή την κατεύθυνση. Μιας και υπάρχει διάχυτη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι με τη διαξαγωγή των Πανελληνίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η διεξαγωγή των Πανελλήνιων εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Η διδακτέα ύλη θα είναι μικρότερη και θα καλυφθεί έγκαιρα. Εξετάζεται ακόμα και η μείωση των διακοπών του Πάσχα και του καλοκαιριού ή ακόμα και η παράταση του σχολικού έτους.

Πανελλήνιες εξετάσεις: Κανονικά θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές

Δείτε τι ανέφερε ο πρωθυπουργός σχετικά με τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων εξετάσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ, «Δεν ήταν λάθος το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Το πιο δύσκολο είναι να βάζεις στη ζυγαριά το εμπόριο και τα σχολεία. Κάθε εβδομάδα στο σχολείο, είναι κέρδος για τα παιδιά. Η τηλεκπαίδευση είναι μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα. Σε άλλες χώρες δεν συμβαίνει. Έχω ζητήσει από την κ. Κεραμέως να φροντίσει ώστε να γίνουν οι Πανελλαδικές κανονικά και να καλυφθεί η ύλη, έστω και μειωμένη. Ίσως με κάποιο περιορισμό των διακοπών του Πάσχα».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα