Πανεπιστήμια -ΑΕΙ: Δίνεται παράταση στις αιτήσεις για μετεγγραφές έως τις 20 Νοεμβρίου

Πανεπιστήμια -ΑΕΙ: Δίνεται παράταση στις αιτήσεις για μετεγγραφές έως τις 20 Νοεμβρίου

Πανεπιστήμια – ΑΕΙ: Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έδωσε παράταση ως τις 20/11 στις 14.00

Πανεπιστήμια – ΑΕΙ: Παράταση δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων μετεγγραφών στα ΑΕΙ. Έως την ερχόμενη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, στις 14:00.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας https://transfer.it.minedu.gov.gr όπου οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν για την είσοδό τους το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη γραμματεία της σχολής ή του τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Πανεπιστήμια -ΑΕΙ: Δίνεται παράταση στις αιτήσεις για μετεγγραφές έως τις 20 Νοεμβρίου

Δείτε αναλυτικά τις κατηγορίες και τη βάση μετεγγραφής των πανεπιστημίων -ΑΕΙ

Κατηγορίες μετεγγραφών

  • α) μετεγγραφή βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων και
  • β) μετεγγραφή αδελφών προπτυχιακών φοιτητών.

Γενική προϋπόθεση για μετεγγραφή είναι η ύπαρξη αντιστοιχίας των τμημάτων. Καθώς επίσης και η ακαδημαϊκή λειτουργία του τμήματος μετεγγραφής σε αντίστοιχο έτος σπουδών με το τμήμα προέλευσης. Επιπλέον προϋπόθεση μετεγγραφής αποτελεί και η συγκέντρωση των μορίων της βάσης μετεγγραφής του τμήματος στο οποίο αιτείται τη μετεγγραφή ο φοιτητής.

Βάση μετεγγραφής

Ένα από τα νέα στοιχεία που εισήχθησαν και θα ισχύσουν από φέτος, είναι η θέσπιση της «βάσης μετεγγραφής». Όπως ορίζεται και στη σχετική Υπουργική Απόφαση, η βάση μετεγγραφής κάθε τμήματος προκύπτει από τη βάση εισαγωγής του μείον 2.750 μόρια.

Όπως έχει δηλώσει σχετικά ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης. Πρόκειται για ένα «ακαδημαϊκό κριτήριο», το οποίο εισάγεται στη διαδικασία των μετεγγραφών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε φοιτητής που αιτείται μετεγγραφή βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, μπορεί να υποβάλει σχετική αίτηση για αντίστοιχα τμήματα έως και δύο διαφορετικών πανεπιστημίων.

Προτεινόμενα