Πάνω από 30.000 για τη χάρη του Σταυρού: Όλη νύχτα σταυρώνει ακούραστα ο παπα Δημήτρης στο Λυκαβηττό

Λυκαβηττός: Τεράστια συμμετοχή στην εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

 Τεράστια είναι για άλλη μια χρονιά η συμμετοχή του κόσμου στην εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στους Αγίους Ισιδώρους Λυακβηττού.

Λυκαβηττός ΤΩΡΑ- 11μμ: Όλη Νύχτα σταυρώνει ακούραστα ο παπα Δημήτρης- Πάνω από 30.000 για τη χάρη του Σταυρού έχουν προσέλθει από κάθε γωνιά της Ελλάδος για να τους ευλογήσει ο χαρισματικός Ιερέας.

Χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, χωρίς διάλειμμα ο άξιος Ιερέας βοηθά τους πιστούς που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 30 χιλιάδες παρά το γεγονός ότι ήταν εργάσιμη ημέρα σήμερα.

Άρχισε να σταυρώνει πιστούς ο π Δημήτριος σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2022 στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού για τη γιορτή του Σταυρού.

Το 326 μ.Χ. η Αγία Ελένη πήγε στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους και να ευχαριστήσει το Θεό για τους θριάμβους του γιου της Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ο Θείος ζήλος όμως, έκανε την Άγια Ελένη να αρχίσει έρευνες για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού.

Επάνω στο Γολγοθά υπήρχε ειδωλολατρικός ναός της θεάς Αφροδίτης, τον οποίο γκρέμισε και άρχισε τις ανασκαφές. Σε κάποιο σημείο, βρέθηκαν τρεις σταυροί. Η συγκίνηση υπήρξε μεγάλη, αλλά ποιος από τους τρεις ήταν του Κυρίου; Τότε ο επίσκοπος Ιεροσολύμων Μακάριος με αρκετούς Ιερείς, αφού έκανε δέηση, άγγιξε στους σταυρούς το σώμα μιας ευσεβέστατης κυρίας που είχε πεθάνει. Όταν ήλθε η σειρά και άγγιξε τον τρίτο σταυρό, που ήταν πραγματικά του Κυρίου, η γυναίκα αμέσως αναστήθηκε.

Φωτογραφίες και βίντεο από το Λυκαβηττό στην εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

@ekklisiaonline Πλήθη λαού περιμένουν τον Τίμιο Σταυρό#ekklisiaonline ♬ original sound – Εκκλησία Online

Related posts

Όλη η Ελλάδα αποθεώνει την Καρυστιανού – «Σε αuτή τη γuναίκα ακουμπά η αξıοπρέπεια μιας ολόκληρης χώρας»

Έρχεται η αλλαγή ώρας 2024 – Η Κυριακή που αλλάζουμε τα ρολόγια πίσω

Nέος σεισμός πριν λίγο