Παραιτήθηκαν σύσσωμοι οι γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Γιατροί ΜΕΘ: «Μας επιφορτώνουν επιπλέον καθήκοντα»

Γιατροί ΜΕΘ: Αντέδρασαν με παραίτηση, οι γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου στην διοίκηση του ιδρύματος. «Αποκορύφωμα» ήταν ένα “εντέλλεσθε” για τις διακομιδές ασθενές όλων των τμημάτων του νοσοκομείου, όπως αναφέρουν οι 5  ιατροί στην επιστολή παραίτησης. Την ίδια στιγμή τονίζουν ότι καθημερινά η πίεση του συστήματος είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Oι γιατροί υποστηρίζουν ότι εξωθούνται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, γιατί η διοίκηση:

«Μας αναγκάζει κλιμακούμενα εδώ και μεγάλο διάστημα να αναλάβουμε καθήκοντα πέραν των αρμοδιοτήτων μας και της επιστήμης μας. Μας καθιστούν την ήδη πιεσμένη δουλειά μας, που είναι εντός της μονάδας, δευτερεύουσα και επισφαλή. Αυτό αφορά τόσο στους νοσηλευόμενους της ΜΕΘ όσο στους γιατρούς της».

Οι γιατροί, Χαράλαμπος Μαρκάκης (συντονιστής διευθυντής), Ηλίας Σαμιώτης (διευθυντής), Δέσποινα Καμπουράκη (διευθύντρια), Αναστασία Πεντάρη (επιμελήτρια Α΄) και Αικατερίνη Κυρίτση (επιμελήτρια Β΄), συμπληρώνουν πως:

«Έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με πολλαπλά υπομνήματα εδώ και πολύ καιρό. Η διοίκηση όχι μόνο μας αγνοεί παντελώς, αλλά επιπλέον μας επιφορτώνει καθημερινά με επιπλέον καθήκοντα. Αποκορύφωμα είναι το “εντέλλεσθε” για τις διακομιδές των ασθενών οποιουδήποτε τμήματος του νοσοκομείου και του ΤΕΠ».

Ξανθός: Ανεξέλεγκτη η κρίση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και η πίεση στους γιατρούς

«Η κρίση που σοβεί εδώ και καιρό στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η πανδημία αύξησε την πίεση στο σύστημα. Κυρίως όμως το Υπουργείο Υγείας και η 7η ΥΠΕ δεν είχαν την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα να στηρίξουν το ΕΣΥ και το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού. Οι ταυτόχρονες παραιτήσεις όλων των γιατρών της ΜΕΘ δεν είναι απλώς μια κραυγή αγωνίας, δεν είναι ένα καμπανάκι κινδύνου, είναι ένα ηχηρό μήνυμα εξάντλησης αντοχών και λειτουργικής κατάρρευσης του νοσοκομείου», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αν. Ξανθός.

Όπως σημειώνει ο κ. Ξανθός, επιβεβαιώνεται με δραματικό τρόπο πόσο άστοχη και υπονομευτική για την προοπτική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου ήταν η εξαίρεσή του από την ενίσχυση των ΜΕΘ (με κλίνες και προσωπικό) που σχεδίασε το Υπουργείο Υγείας

Δείτε την επιστολή των Γιατρών της ΜΕΘ

Related posts

Ευχάριστα νέα: Ο 10χρονος Νικολας που ήταν 14 μέρες σε κώμα κέρδισε τη μάχη

Πράξη μεγαλοψυχίας από τον Γιάννη Πάριο: Δώρισε δύο κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Μεταξά

Οι πρώτες δραματικές στιγμές μετά το ατύχημα στο Allou Fun Park: Μία 21χρονη κοπέλα φέρει κακώσεις στον θώρακα και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

Μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο: Πατέντα από Έλληνες επιστήμονες βάζει τέλος στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Έλενα Αθανασοπούλου: Παραιτείται ο σκηνοθέτης του «Σασμού» μετά την καταγγελία της για βιασμό

Θεσσαλονίκη: «Είδα το παιδί να ουρλιάζει – Έχασε πολύ αίμα» λέει η μητέρα της 8χρονης που έχασε το δάχτυλό της σε τσουλήθρα

19χρονη έγκυος: Έχασε την ζωή της από κορονοιό – Ποια είναι η κατάσταση του εμβρύου

«Ντροπή! Δεν υπάρχει περίπτωση γιατροί να χρησιμοποίησαν κεταμίνη»: Ξέσπασε η Παγώνη για την Πισπιρίγκου

Πάτρα: Έφτασε η ώρα της αλήθειας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Πότε αναμένονται οι απαντήσεις