Παραμένει στην πρώτη γραμμή: Δεν ήρθε ακόμα η ώρα για να χάσει ο Τζόκοβιτς, 3-0 σετ τον Τσιτσιπά

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δεν ήρθε η ώρα ακόμα να νικήσει τον Τζόκοβιτς

Ο τελικός του Αυστραλιανού όπεν στη Μελβούρνη ολοκληρώθηκε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει το No1 καθώς κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο όχι μόνο στις εξέδρες, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο όπου γιγαντοθόνες μετέδιδαν το ματς, νίκησε με 3-0 σετ έπειτα από αγώνα που κράτησε τρεις ώρες.

Ο Σέρβος στα 35 χρόνια κέρδισε τον 22ο τίτλο του σε γκραν σλαμ, τον 10ο στη συγκεκριμένη διοργάνωση και έδειξε ότι παρά τα προβλήματα από τους τραυματισμούς, παραμένει στην πρώτη γραμμή.

Ο Στέφανος, με τη σειρά του, στον δεύτερο τελικό της καριέρας του αντιμετώπισε και πάλι τον Νόλε όπως είχε γίνει το 2021 στο Ρολάν Γκαρός, στο Παρίσι. Τότε είχε κερδίσει στα δύο πρώτα σετ, αλλά έχασε τρία σερί και μαζί με αυτά ματς και τίτλο.

Το μεγάλο ματς του Τσιτσιπά με τον Τζόκοβιτς

Στη Μελβούρνη άργησε να μπει στο ματς. Ήττα με 6-3 σε μόλις 38′ στο πρώτο σετ, αλλά μεγάλη μάχη στο δεύτερο και τρίτο σετ που κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Στο δεύτερο χρειάστηκαν 71′ για να αναδειχτεί ο νικητής. Ο Στέφανος «αναστήθηκε» στο 7ο γκέιμ έκανε το σκορ 4-3, αλλά δεν κατάφερε να «κλειδώσει» το σετ στη συνέχεια. Στο τρίτο, πάλι, ο Στέφανος πάλεψε μέχρι τέλους. Το έφθασε στο 6-6. Από εκεί κι ύστερα προσπάθησε να αντιδράσει, έχει 5-0, μείωσε σε 5-3, 6-4 και 6-5, αλλά η κατάσταση ήταν… μη αναστρέψιμη.

Τοι κέρδος για τον Τζόκοβιτς είναι ότι επιστρέφει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάτακης, ενώ ο Στέφανος ανεβαίνει στο Νο. 3 μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις από την αρχή του χρόνου.

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο