Παράταση lockdown: Είναι οριστική η απόφαση – Παρατείνεται η καραντίνα έως τις 14 Δεκεμβρίου

by i-diakopes.gr

Παράταση lockdown: Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες των προηγούμενων ημερών

Παράταση lockdown: Πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι η καραντίνα παρατείνεται έως τις 14 Δεκεμβρίου. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών σχετικά με την πορεία της πανδημίας. Σε αυτή την απόφαση, συντέλεσαν τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία είναι ακόμα υψηλά παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε καθεστώς lockdown.

Επιβεβαιώθηκαν λοιπόν οι σχετικές πληροφορίες που σας μεταδίδαμε τις προηγούμενες μέρες. Αναμένονται αύριο και οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τον οδικό χάρτη του ανοίγματος και το τι μέλλει γενέσθαι με τα εμβόλια.

Επιπρόσθετα, πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε επίσης ότι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχικά είδη. Παράλληλα και τα σουπερμάρκετ θα μπορούν να πωλούν τα χριστουγεννιάτικα είδη. Επιπρόσθετα, οι λεπτομέρειες σχετικά με το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων θα γίνουν γνωστές από το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Σταμπουλίδη.

Παράταση lockdown: Είναι οριστική η παράταση έως τις 14 Δεκεμβρίου

Δείτε αναλυτικά τι θα ισχύει με τα σχολεία, το λιανεμπόριο και την εστίαση εξαιτίας της παράτασης του lockdown

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων. Εξαιτίας της παράτασης του lockdown αυτό είναι πια απίθανο να συμβεί πριν το νέο έτος. Όσο για το λαινεμπόριο, η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις βλέποντας και κάνοντας ανάλογα με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων. Σχετικά με τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, αυτά θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη. Τέλος, η εστίαση λογικά θα ανοίξει σταδιακά από το νέο έτος. Όσο για τα χιονοδρομικά κέντρα, τα χειμερινά θέρετρα και τις απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, ελπίζουμε οι ανακοινώσεις να γίνουν σύντομα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα