Παράταση lockdown Ελλάδα: Σχεδόν σίγουρη η παράταση έως τις 14 Δεκεμβρίου – Τι θα ισχύσει τα Χριστούγεννα

by i-diakopes.gr

Παράταση lockdown Ελλάδα: Αναμένονται την Παρασκευή οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό

Παράταση lockdown Ελλάδα: Σχεδόν σίγουρη είναι η παράταση της καραντίνας στη χώρα μας με πιθανότερη ημερομηνία τις 14 Δεκεμβρίου. Χθες ανακοινώθηκαν 2.199 νέα κρούσματα κορονοϊού, 111 θάνατοι και 596 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Τα δεδομένα είναι άκρως ανησυχητικά και είναι να απορεί κανείς γιατί η καραντίνα δεν έχει αποτελέσματα.

Επειδή η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εξαιρετικά πιεσμένη, το σενάριο να τερματιστεί η καραντίνα στις 7 Δεκεμβρίου, μοιάζει μάλλον ακατόρθωτο. Την ερχόμενη Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ορισμένες ανακοινώσεις προς τον ελληνικό λαό σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση για τις 14 Δεκεμβρίου είναι γεγονός, ενώ το άνοιγμα της χώρας θα γίνεται σταδιακά.

Παράταση lockdown Ελλάδα: Σχεδόν σίγουρη η παράταση έως 14/12

Δείτε αναλυτικά πώς θα επηρεάσει η παράταση του lockdown στη χώρα μας το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου

Μαζί με το σενάριο ανοίγματος στις 7 Δεκεμβρίου, απομακρύνεται και το σενάριο ανοίγματος των σχολείων πριν το νέο έτος. Μπορεί να είναι προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία, ωστόσο δεν εξυπηρετεί κανέναν ιδιαίτερο σκοπό να γίνει αυτό με βιαστικές κινήσεις πριν το νέο έτος. Μένουν ελάχιστες μέρες μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων, οπότε τα παιδιά δεν θα προλάβουν καλά καλά να πάνε στα σχολεία και θα ξαναφύγουν για διακοπές.

Τέλος, αναφορικά με το λιανεμπόριο, ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, κ. Αχιλλέας Γκίκας ανέφερε «Μπορούμε να κάνουμε γιορτές με κάποια καταστήματα μόνο ανοιχτά και υπό όρους. Αν υπάρξει μια σωστή διαχείριση με επιστημονικό τρόπο, τότε μπορούμε να πετύχουμε το λιγότερο δυνατό κόστος».

Όσο για το άνοιγμα της εστίασης αυτή είναι η πιο «δύσκολη εξίσωση» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα