Παράταση lockdown: Σχεδόν σίγουρη η νέα παράταση μέχρι τις 15 Μαρτίου στη χώρα

Παράταση lockdown: Το ΕΣΥ βρίσκεται σε αφόρητη πίεση ενώ οι μεταλλάξεις έχουν ξεπεράσει τις 1.000

Παράταση lockdown: Σχεδόν δεδομένη θεωρείται η παράταση της καραντίνας για ακόμα μία εβδομάδα στη χώρα. Χθες Κυριακή 28/2 ανακοινώθηκαν 1.630 νέα κρούσματα, οι θάνατοι ήταν 29 ενώ οι διασωληνωμένοι σκαρφάλωσαν στους 379. Είναι πια προφανές ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε τεράστια πίεση, καθώς οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες κατά 84%. Όπως ανέφερε η κα. Παγώνη για χθες Κυριακή «οι κλίνες είναι κατειλημμένες κατά 84% σε 259 κρεβάτια ΜΕΘ. Δόθηκαν 40 κλίνες επιπλέον σε Ερυθρό, ΚΑΤ για να καλύψουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα άλλα νοσοκομεία αναφοράς που είναι πλήρη».

Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι το lockdown στην Αττική θα χρειαστεί να παραταθεί για ακόμα μία εβδομάδα, μέχρι τις 15 Μαρτίου δηλαδή. Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος σχολίασε ότι αυτή τη στιγμή στην Αττική υπάρχει ο χειρότερος συνδυασμός. Δηλαδή υψηλά κρούσματα και περισσότερες μεταλλάξεις. Ωστόσο, ο καθηγητής φάνηκε αισιόδοξος για το άνοιγμα του λιανεμπορίου μετά τις 15 Μαρτίου.

Παράταση lockdown: Σχεδόν σίγουρη η παράταση ως τις 15 Μαρτίου

Πέρα από την παράταση της καραντίνας, αυτά ανέφεραν οι ειδικοί για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα

Ο καθηγητής Δημήτρης Σαρηγιάννης ανέφερε ότι η απόδοση των ειλημμένων μέτρων σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο είναι μόλις 45%. Σύμφωνα με την πρόβλεψή του, στις επόμενες 15 μέρες θα υπάρξει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων στην Αττική.

Αντίστοιχα, ο κ. Γιώργος Παυλάκης γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ ανέφερε ότι είναι αναγκαίο ένα ολικό lockdown δύο εβδομάδων έτσι ώστε να καλυτερεύσουν τα κρούσματα και να υπάρξει άνοιγμα της οικονομίας το καλοκαίρι.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα