Παράταση lockdown: Σχεδόν σίγουρη η παράταση μέχρι τις 8 ή 15 Μαρτίου – Τι λένε οι ειδικοί

Παράταση lockdown: Έκρηξη παρουσιάστηκε χθες στα ημερήσια κρούσματα με 2.147 νέες μολύνσεις

Παράταση lockdown: Χθες ανακοινώθηκαν 2.147 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Την ίδια μέρα οι θάνατοι ανήλθαν σε 22, ενώ οι διασωληνωμένοι σκαρφάλωσαν στους 357. Τα μισά κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική (1.047), ενώ πολλά ήταν τα κρούσματα σε Θεσσαλονίκη (205) και Αχαΐα (121).

Υπό αυτές τις συνθήκες, απομακρύνεται και πάλι το ενδεχόμενο λήξη της καραντίνας. Τα κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι κατειλημμένα κατά 90% και δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο την 1η Μαρτίου.

Έτσι, οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι θα προτείνουν παράταση της καραντίνας για 1 ή 2 εβδομάδες ακόμα. Δηλαδή το lockdown εκτιμάται να λήξει ή στις 8 ή στις 15 Μαρτίου.

Οι περισσότεροι ειδικοί λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι η παράταση 2 εβδομάδων είναι φρονιμότερη. Για παράδειγμα, ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας αναφέρει ότι η παράταση μέχρι τις 15 Μαρτίου είναι φρονιμότερη. όπως λέει «παρατηρώντας την κινητικότητα δεν μπορούμε να πούμε ότι εφαρμόζεται ένα σκληρό lockdown. Έχουμε υψηλό φορτίο, που δεν είχαμε παρόμοιο, φαίνεται ότι αυτήν την εποχή έχουμε μεγάλη διασπορά, η οποία μεταφράζεται σε εισαγωγές στο νοσοκομείο, μέρα με τη μέρα».

Παράταση lockdown: Σχεδόν σίγουρη η παράταση ως τις 8 ή 15 Μαρτίου

Τι προτείνουν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι σχετικά με την παράταση της καραντίνας – Είναι υπέρ της παράτασης 1 ή 2 εβδομάδων;

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ.Θωμαΐδη, ο Μανώλης Δερμιτζάκης συμφωνεί ότι πρέπει να μιλάμε για παράταση δύο εβδομάδων. Μόνο έτσι θα πέσουν τα κρούσματα κάτω από 1.000 τη μέρα.

Αντίστοιχα ο κ. Παυλάκης, ερευνητής στις ΗΠΑ ανέφερε : «Θα είναι τρέλα να ανοίξει η αγορά και τα σχολεία. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα νοσοκομεία να αποτύχουν. Μπορεί να είμαστε στο πιο σκοτεινό σημείο πριν την αυγή».

Παράταση lockdown: Σχεδόν σίγουρη η παράταση ως τις 8 ή 15 Μαρτίου

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα