Παρεμβαίνει εισαγγελέας για τον θάνατο ανεμβολίαστης στον Ευαγγελισμό, που αρνούνταν να διασωληνωθεί

Ευαγγελισμός: Αρνούνταν να διασωληνωθεί. Παρεμβαίνει εισαγγελέας, για την υπόθεση ανεμβολίαστης ασθενούς

Ευαγγελισμός: Παρεμβαίνει εισαγγελέας, με σκοπό να διαλευκάνει την υπόθεση ανεμβολίαστης ασθενούς, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στον Ευαγγελισμό. Μέχρι και το τέλος της η ασθενής ήταν αρνήτρια των εμβολίων και της πανδημίας. Η γυναίκα παρ’ όλο που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση αρνούνταν να διασωληνωθεί.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε να διερευνηθεί η τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων από τρίτα πρόσωπα που μπορεί να εμπόδισαν ή να καθυστέρησαν τη διασωλήνωση της 54χρονης. Ξεκινά, η προκαταρκτική εξέταση με στόχο να διακριβωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αλλά και του αδικήματος που αφορά παραβάσεις του νόμου για τη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Να σημειωθεί πως η έρευνα, την οποία έχει αναλάβει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, δεν αφορά τους γιατρούς του νοσοκομείου. Θα αναζητηθούν και θα κληθούν άτομα που μπορεί να απέτρεψαν ή να εμπόδισαν την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς, μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο θάνατος της 54χρονης στον Ευαγγελισμό

Η ασθενής, που είχε υποκείμενα νοσήματα και ταλαιπωρούνταν ιδιαίτερα από αυτά, κατέληξε αρνούμενη σθεναρά τη διασωλήνωσή της. Μάλιστα, είχε κάνει και ανάρτηση στα social media. Ζητούσε βοήθεια, καθώς οι γιατροί θα τη διασωλήνωναν μιας και είχε επιδεινωθεί η κατάστασή της.

Η ανάρτηση της 54χρονης που ήταν ανεμβολίαστη και αρνούνταν να διασωληνωθεί

Η ασθενής προσέλαβε δικηγόρο για να σταματήσει τη διαδικασία, ενώ το νοσοκομείο ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση.
Τελικώς, προχώρησε η διασωλήνωση, αλλά η 54χρονη δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Related posts

Νέος σεισμός πριν από λίγο ταρακούνησε την Ελλάδα

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα

Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης – Η έκκληση των αρχών