Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση bullying σε 11χρονο μαθητή στον Εύοσμο

Εύοσμος: Η υπόθεση bullying σε μαθητη που πηρε τον δρομο της δικαιοσύνης

Λίγες ημέρες μετά την αυτοκτονία του Μάκη στα Πατησια, και αλλά περιστατικά bullying ερχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλώντας σοκ και αντιδράσεις.

«Και σήμερα πάλι με χτύπησαν, γιατί έπαιζα με τάπες. Με έσπρωξαν και μου έριξαν το φαγητό. Με κορόιδευαν. Με ρωτούσαν γιατί βγήκε και τα είπε αυτά ο μπαμπάς σου» είπε ο 11χρονος – Ο εισαγγελέας ζήτησε το μεσημέρι της Τετάρτης, να διενεργηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις που καταγγέλλει ο πατέρας του 11χρονου

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτοπούλου, προκάλεσαν οι καταγγελίες πατέρα 11χρονου μαθητή στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, που υποστηρίζει ότι ο γιος του πέφτει θύμα συστηματικού σχολικού εκφοβισμού και άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα συμμαθητών και συνομηλίκων του, τα τελευταία δυόμιση χρόνια, εντός του σχολείου του.

Ο εισαγγελέας ζήτησε το μεσημέρι της Τετάρτης, να διενεργηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις που καταγγέλλει ο πατέρας του 11χρονου και για τις οποίες δεν έχουν γίνει καταγγελίες στην αστυνομία για να σχηματιστούν δικογραφίες.

Τι ακριβώς συνέβη με τον 11χρονο στον Εύοσμο

Παράλληλα, ζήτησε να εξεταστεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Επίσης, θα διερευνηθούν οι ευθύνες εκπαιδευτικών και αν έχουν τελέσει το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς ο πατέρας του 11χρονου τόνισε σε δηλώσεις του ότι έχει απευθυνθεί δεκάδες φορές στην Διεύθυνση του Δημοτικού σχολείου και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να γίνει καμιά ενέργεια από τη μεριά τους για να σταματήσουν οι επιθέσεις που δέχεται ο ανήλικος γιος του.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι καταγγελίες της οικογένειας του 11χρονου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, επικοινώνησε με τον πατέρα του παιδιού και στη συνέχεια έδωσε εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος.

Συγκλονίζει ο 11χρονος μαθητής από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης όπου πέφτει καθημερινά θύμα bullying στο σχολείο με αποκορύφωμα την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε από ομάδα νεαρών παιδιών. Όπως λέει ο 11χρονος μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από τον πατέρα του το ανήλικο παιδί δέχτηκε και πάλι επίθεση απειλώντας του ότι αν ξαναπεί κάτι ο πατέρας του θα τον χτυπήσουν πάλι.

«Θέλουν να μην έχω παρέα. Και σήμερα πάλι με χτύπησαν, γιατί έπαιζα με τάπες. Με έσπρωξαν και μου έριξαν το φαγητό. Με κορόιδευαν, μου έκαναν ερωτήσεις. Με ρωτούσαν γιατί βγήκε και τα είπε αυτά ο μπαμπάς σου. Με απείλησαν ότι αν το ξανακάνει, αν το ξαναπεί ο μπαμπάς σου μου είπαν εμείς θα σε χτυπάμε. Ένας με απειλούσε και μαλώσαμε. Μου πήρε τα γυαλιά».

Τα λόγια του 11χρονου μαθητή από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Το μικρό αγόρι περιγράφει στον Focus FM τον εφιάλτη που βιώνει τα τελευταία χρόνια δυόμιση χρόνια. Όπως ακούγεται να λέει και στο βίντεο, τα έχει πει στη δασκάλα του αλλά δεν έγινε κάτι. Οι απειλές, η βία και ο εκφοβισμός συνεχίζονται όπως εξηγεί και εκτός σχολείου.

«Μετά το σχολείο, ένας κουβαλά πάνω του και μαχαίρι, μου το έδειξε. Μια μέρα, ήρθαν κοντά μου τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Ο ένας από αυτούς μου έβγαλε την μπλούζα και με χαράκωσε μια λεπίδα. Αυτά τα παιδιά είναι ανεξέλεγκτα… την προηγούμενη εβδομάδα με κορόιδευαν ξανά. Για το σπίτι μου, ότι το σπίτι μου είναι βρώμικο και έκαναν διάφορες χειρονομίες. Μια μέρα έβρισαν ακόμη και την μαμά μου που ήρθε στο σχολείο, και την Παναγία και τον Χριστό. Μου έριξαν κάτω, μέχρι και το αντίδωρο από την εκκλησία μια μέρα».

Θυμίζουμε ότι όπως κατήγγειλε ο πατέρας του 11χρονου, Αλέξανδρος Γιάντσης, «το όλο θέμα έχει ξεκινήσει από το σχολικό bullying που ασκείται στον γιο μου τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Οι μαθητές, οι γονείς και οι δάσκαλοι έχουν στραφεί εναντίον του και υπάρχουν άπειροι ξυλοδαρμοί εναντίον του από συμμαθητές του», προσθέτοντας πως αυτές οι επιθέσεις γίνονται με χτυπήματα στα πόδια και στο σώμα.

Τι κατήγγειλε ο πατέρας του 11χρονου για τα όσα γίνονταν στον Εύοσμο

«Πριν από λίγο διάστημα φτάσαμε στο σημείο να τον μαχαιρώσουν στην δεξιά του ωμοπλάτη, εντός σχολικής μονάδας, εκτός σχολικού ωραρίου. Αυτοί που τον μαχαίρωσαν ήταν άτομα λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, μαθητές γυμνασίου. Εγώ αντίκρισα ένα παιδί, μέσα στο σύνολο των παιδιών που ήταν εκεί εκείνη την ώρα. Το αντικείμενο με το οποίο μαχαίρωσαν τον γιο μου ήτανε μια φαλτσέτα, που έβγαινε μέσα από έναν σταυρό, ο οποίος είχε μέγεθος περίπου 10 πόντους και από την κάτω μεριά του σταυρού υπήρχε μία λεπίδα, σαν φαλτσέτα» περιέγραψε ο πατέρας του 11χρονου.

Όπως είπε στη συνέχεια, μετά από αυτό το συμβάν το παιδί πήγε σπίτι με το τραύμα να είναι εμφανές, ενώ όταν ο πατέρας τον ρώτησε που χτύπησε, του ανέφερε πως τραυματίστηκε σε ένα σίδερο στο σχολείο την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο. Ο πατέρας τότε πήρε ένα σφυρί και πήγε προς τη σχολική μονάδα προκειμένου να εντοπίσει το σίδερο και να το διορθώσει προκειμένου να μην τραυματιστούν αλλά παιδιά, ωστόσο ο 11χρονος του αποκάλυψε στη διαδρομή πως τελικά τον είχαν μαχαιρώσει. Σύμφωνα με τον πατέρα, ο ίδιος τότε ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έφτασε στο σπίτι και έγινε η καταγραφή του συμβάντος, ενώ μετά από μερικές ημέρες κλήθηκαν στην ΓΑΔΘ.

«Καθημερινά ασκείται σχολική βία στο παιδί μου. Τον πραγματικό λόγο δεν μπορώ να τον καταλάβω ούτε και εγώ. Το παιδί μας λέει για μικρές καθημερινές φασαρίες, όμως το αποτέλεσμα είναι το υπερβολικό ξύλο το οποίο του δίνουν. Το παιδί έρχεται χτυπημένο στο σπίτι, με μελανιές στα πόδια και στα χέρια. Και σήμερα πήγαν να του βγάλουν τα γυαλιά για να του τα σπάσουν» είπε ο πατέρας του παιδιού, σημειώνοντας ότι έχει απευθυνθεί πάνω από 25 φορές τηλεφωνικά στο σχολείο και το έχει επισκεφτεί πάνω από επτά φορές προκειμένου να βρεθεί μια λύση με τον διευθυντή. Όπως λέει ο πατέρας του 11χρονου η κατάσταση αυτή συνεχίζεται για δυόμιση χρόνια και τα περιστατικά εκφοβισμού είναι πάμπολλα.

«”Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν γνωρίζω”, είναι η απάντηση του διευθυντή» λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα