Πάρκο Ραδιοφωνίας ΕΡΤ: Μετατρέπεται σε χώρο αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής

Πάρκο Ραδιοφωνίας ΕΡΤ: Θα μετατραπεί σε πάρκο αναψυχής και πολιτισμού στο Ίλιον

Πάρκο Ραδιοφωνίας ΕΡΤ: Σε Πάρκο Αναψυχής και Πολιτισμού θα μετατραπεί το πάρκο ραδιοφωνίας της ΕΡΤ στο Ίλιον. Το πάρκο έχει συνολική έκταση 33 στρέμματα. Η μετατροπή του αποφασίστηκε σε ένα μνημόνιο συνεργασίας της ΕΡΤ με το Δήμο Ιλίου.

Το ακίνητο είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και πολλά χρόνια, οπότε η περιβαλλοντική και πολιτιστική αξιοποίησή του έχει μεγάλη σημασία. Το συγκεκριμένο οικόπεδο φιλοξενούσε επί χρόνια τον Σταθμό Μεσαίων Κυμάτων της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ.

Έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Τεχνολογικού Πολιτισμού και σε αυτό φυλάσσεται ο πρώτος πομπός του EIP. Εκεί ξεκίνησαν οι πρώτες εκπομπές το 1938. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι παρεμβάσεις του Δήμου Ιλίου θα είναι ήπιες με σεβασμό στην τοπική αρχιτεκτονική και την ιστορική σημασία του χώρου.

Πάρκο Ραδιοφωνίας ΕΡΤ: Μετατροπή σε πάρκο αναψυχής και πολιτισμού

Με αυτό τον τρόπο θα γίνει η εκμετάλλευση του Πάρκου Ραδιοφωνίας από το Δήμο Ιλίου

Το πάρκο θα εξακολουθεί να είναι ιδιοκτησία της ΕΡΤ, ωστόσο θα είναι ανοιχτό προς τους πολίτες. Μεταξύ άλλων, θα δημιουργηθούν διάδρομος πεζοπορίας, ποδηλατόδρομος, χώροι ανάπαυσης, παιδότοπος, αμφιθέατρο για εκδηλώσεις κ.ά. Φυσικά το πάρκο θα είναι προσβάσιμο και για τα άτομα με αναπηρία.

Επιπρόσθετος στόχος είναι να επανασυσταθεί μία σχολή ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Η αξιοποίηση του πάρκου είναι ένα αίτημα των πολιτών εδώ και πολλά χρόνια και πλέον θα αξιοποιηθεί όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος και η Διοίκηση της ΕΡΤ.

Πάρκο Ραδιοφωνίας ΕΡΤ: Μετατροπή σε πάρκο αναψυχής και πολιτισμού

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα